Ehhez sem ért.

Megírtuk, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje hétfőn kaszálni kezdett Budapesten, ám az akciójával a saját szavazóit is kiakasztotta. Karácsony Gergely főpolgármester kedden nagyon elegáns bejegyzésben tette helyre a látványos, ám annál értelmetlenebb tevékenységgel kampányoló politikust.

Karácsony Gergely Szentkirályi fűkaszálása kapcsán írt bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

🤦‍♂️ Most volt módom megnézni a Fidesz B jelöltjének tegnapi produkcióját, a kaszálósat. Bár fideszes politikusokra tényleg jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most (sem) jött össze…

A– ki tudja miért – vegyvédelmi ruhában végrehajtott művelet egy fővárosi kijelölt méhlegelőn történt, a Kerepesi út osztósávjában, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években. Most sikerült belevágni a virágba is, igazán kár. Amúgy ez az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv.

Vagyis olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra, játszótérnek vagy bármire, ezért éppen arra szolgál, hogy engedjük átalakulni vadvirágossá. Már ha neki nem esik valaki kaszával…

Az itt kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, azt a növényt, amit lekaszált és csokorba csomagolt nekem a kormányszóvivő asszony. Kedves lenne, ha nem lenne káros, hiszen azzal, hogy lekaszálta, segített neki megerősödni.

Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például felkészületlen politikusok.

Amondó vagyok, hogy bugyuta lejárató akciók helyett inkább segítsünk a beporzó rovaroknak, hogy a növényzet hűteni tudja egy picit a várost így a klímaváltozás idején.”

(Karácsony Gergely/Facebook)