Szentkirályi Alexandra hívja ki Karácsonyt, mégis ő szab lehetetlen feltételeket a vitához.

Menekül a vita elől Szentkirályi Alexandra

Úgy tűnik, sőt egészen biztos, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, teljesen titokban majálisozott a Néprajzi Múzeumnál. A rendezvény pedig annyira exkluzív volt, hogy

a meghívókat sms-ben küldték ki a Fidesz szimpatizánsainak, benne egy regisztrációs linkkel.

Tehát: a kormányzó párt majálisán kizárólag a meghívottak és a regisztráltak lehettek jelen. A Telex azt írta, a helyszínen semmilyen programot nem rendeztek a munka ünnepén. Az eseményt is csak úgy találták meg, hogy követték az sms-ben foglalt utasításokat, miszerint „tali a Néprajzi Múzeum mögötti füves részen 10-kor”.

Elkezdtek szállingózni a fideszesek, a volt főispán is tiszteletét tette

Az eseményen jelen volt Szentkirályi kampányfőnöke, Hidvéghi Balázs is, Sára Botond, a Fidesz VIII. kerületi polgármesterjelöltje, leköszönő főispán, Böröcz László, a kormánypárt I. kerületi jelöltje, valamint temérdek fidelitasosnak tűnő fiatal is, akik plédeket terítettek le a fűbe. Jelezték, akadt, aki egy babakocsit is betolt, így – a díszlet felállta után – már el is kezdődhetett Szentkirályiék „majálisa”.

Arról kérdezték Hidvéghit, hogy miért nem hirdették meg az eseményt. Azt mondta, meghirdették, de csak a fidelitasosok között,

mert ez most egy fidelitasos piknik (!).

Megérkezett Szentkirályi Alexandra is

Megjegyezték, a „zárt körű fidelitasos piknik” közben sorra gyülekeztek a fideszes propagandamédia stábjai is. Majd megérkezett maga Szentkirályi Alexandra is, aki miután kötelező jelleggel megsimogatta a díszlet ékeként elhelyezett babakocsit, elővette előre elkészített papírjait is, és nekifogott mondandójának. Sajtótájékoztatónak ugyanis nehezen lehetne nevezni egy titkos rendezvény, ahonnan kizárják a nyilvánosságot.

A vita elől elzárkózó Szentkirályi Alexandra máris magyarázkodik

Szentkirályi Alexandra leginkább a „macsóskodó” (sic!) Karácsony Gergelyről beszélt, de elmondta azt is, ő szerinte „sokkal tökösebben” végezné a munkáját a mostani főpolgármesternél.

Szentkirályi a 444-nek azt mondta: vele „lehet beszélgetni, nem menekül a sajtó elől„, ennek ellenére még egyszer sem mondott igent a főpolgármester-jelölti vitára. Ugyanakkor azt állította a Fidesz majálisán, hogy amennyiben úgy alakul (sic!), vitázni is kiállna. Természetesen nem Karácsonnyal, hanem Gyurcsány Ferenccel – aki egyébként nem indul a főpolgármester-választáson, így kérdéses, miért akar vele vitázni Orbán jelöltje. Mindenesetre a Karácsonnyal való vitától továbbra is elzárkózik Szentkirályi, ez pedig jól mutatja, mennyire pánikol az érvek ütköztetésétől.

Furcsa módon arról is beszélt, hogy ő

nem hisz már többé Varga Juditnak, ám Polt Péternek már hisz.

Videó:

(444.hu/YouTube)