Ezúttal Nyíregyházán látták az emberek elől bujkáló miniszterelnököt.

A magtárak ura Budapesten is felbukkant

Rendre beszámolunk a miniszterelnök titkos kampányáról. Mint megírtuk, Orbán Viktor nagy erőkkel rúgta be a választások előtti rejtőzködő országjárós kampányát, amelynek során felbukkant például egy nemesgörzsönyi magtárban, de Budapest utcáin is bóklászott magányosan, kissé zavartan.

Titkolóznak Orbánék

Figyelemre méltó, hogy a miniszterelnök titkos kampányáról kizárólag a hivatalos Facebook-oldalán keresztül lehet tájékozódni, de olyan is gyakran előfordult, hogy egy eseményt követően adtak tájékoztatást Orbán körútjának részleteiről. A forgatókönyv pedig ismét hasonlóan zajlott: Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök ugyanis

ismét csak utólag adott tájékoztatást az eseményről.

Az MTI közlése szerint „Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke országjáró kampánykörútja keretében csütörtökön Nyíregyházára látogatott, ahol megbeszélést folytatott Kovács Ferenc polgármesterrel és a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület tagjaival, majd a választókkal találkozott”.

Ezt üzente a miniszterelnök

A 2010 óta az országban és Nyíregyházán végrehajtott „fejlesztéseket” felidézve Orbán azt mondta: „a baloldal ígérget, mi viszont dolgozni szoktunk, ők beszélnek, mi pedig teljesítünk”.

„Ráadásul a baloldalra szavazni ma egyet jelent a háború támogatásával”

– idézte fel Orbán téveszméit a sajtófőnöke.

Úgy véli, az EU támogatja a háborút, nem Vlagyimir Putyin

Orbán azt is mondta: a háborúban szerinte mindig vannak, akik jól járnak, néhányan nagyon meg is gazdagodnak.

„Ez ma is így lenne,

ezért van az, hogy Brüsszel támogatja a háborút.

De a többség minden háborúban szenved. És ha ez a többség most Európa-szerte felemeli a szavát, akkor még elkerülhető a legrosszabb. Ez június 9-e tétje. Ez a választás döntő hatással lesz a háború vagy béke kérdésére”

– mesélte a miniszterelnök.

A miniszterelnök az eseményt követően közzé is tett egy videót a nyíregyházi parádéjáról. A felvételen az látható, hogy Orbán ismét segítségül hívott egy sámlit, hogy ezzel is fokozza szónoklata erejét. A videót harcias, induló jellegű zenei aláfestéssel közölték, Orbán mondandójára mindössze pár tucat – vélhetően odavezényelt – ember volt kíváncsi.

Videó:

(Orbán Viktor/Facebook / MTI nyomán)