Karácsony Gergely kihívója feladta a főpolgármester-jelölti küzdelmet.

Kolek Márton Ottó független főpolgármester-jelölt úgy döntött, mégsem méretteti meg magát főpolgármester-jelöltként: kiszállt a versenyből. Nem ő az első, aki feladta a küzdelmet: beszámoltunk arról, hogy április 29-én Simon Szilárd Attila dobta be a törölközőt.

Nem indokolta meg Karácsony Gergely visszalépett kihívója a döntését

Május 6-án 16 óráig lehet leadni az ajánlásokat. Tehát még egy héten át gyűjtögethette volna az induláshoz szükséges aláírásokat Kolek Márton Ottó független főpolgármester-jelölt, ám valamiért meggondolta magát, és csütörtökön kiszállt a versenyből.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján Simon neve mellett május 2-i, azaz csütörtöki dátummal az szerepel, hogy „nem kíván indulni”. Ez azt jelenti, hogy

saját maga döntött úgy, hogy már a hivatalos jelöltté válással sem próbálkozik.

Az ajánlóíveket felvette Karácsony Gergely visszalépett kihívója

Ötezer ajánlást kellett volna leadnia a május 6-i határidőig ahhoz, hogy főpolgármester-jelöltté válhasson. Kolek az ehhez szükséges íveket fel is vette, sőt, még napjai lettek volna, hogy összeszedje az állampolgári ajánlásokat.

Tizenkét induló maradt a két visszalépett főpolgármester-jelölt döntése után

Kolek visszalépésével Karácsony Gergelynek tizenegy kihívója maradt. Így összesen tizenketten indulnak a főpolgármesteri posztért Budapesten.

Már amennyiben nem lép vissza senki a következő hetekben.

Kapcsolódó: