Ez mindent átírhat. Kaposvár súlyos ped0filbotrány miatt került be a hírekbe.

Nemi abúzus áldozata lett 15 évesen – ezt állítja az egykori kaposvári Fidelitas-tag, Kozma Lilla Rita. Az íróként, szociális munkásként tevékenykedő Kozma a HVG360-nak részletezte a Kaposváron történteket.

Azt mondta, egy kormánypárti helyi képviselő volt a zaklatója, aki mellesleg családos, továbbá jelenleg is a közgyűlés tagja. A hírportál beazonosította a fideszes politikust, aki a megkeresésükre tagadta a történteket. Hozzáfűzte, ha a nevét le merik írni, jogi lépéseket tesz.

Újabb ped0filbotrány miatt visszhangzik az ország: a friss vallomás szerint Kaposvár városában fideszes politikus követett el bűncselekményt

Kozma elmondása szerint 2009-ben, az európai parlamenti választásokra készülve épp kopogtatócédulákat szedtek az utcájukban, amikor az egyik aktivistától hallott a Fidelitasról, és úgy döntött, belép az ifjúsági szervezetbe. Megjegyezte, hogy nem igazán voltak akkoriban barátai, bántalmazó családból jött, ám ma már hiszi, ha nem ilyen lett volna az otthoni légkör, eszébe sem jut belépni a Fidelitasba.

Mint mondta, a 2009-ben zajló kampány idején saját telefonjáról kellett intéznie a szavazásra buzdító hívásokat. Azt ígérték neki, hogy utólag majd megtérítik a telefonbeszélgetések díját. Ekkor irányították a már említett önkormányzati képviselőhöz.

Végül a lakóhelyemhez közel beszéltük meg a találkozót, ami előtt írt egy sms-t, hogy az utcában lévő buszfordulóban vár autóval. Odamentem és kinyitottam az ajtót, de nem akartam beszállni, csak gyorsan elintézni a kifizetést.

Megmutattam a számlát és vártam, hogy odaadja a pénzt, aztán mindenki mehet a dolgára. De ő sürgetett, hogy szálljak be és majd az autóban megbeszéljük. Furcsának tartottam, mert nem értettem, mit kell ezen megbeszélni, de 15 éves voltam, ő pedig felnőtt, nyilván nem gondoltam rosszra, szót fogadtam és beültem mellé

– idézte fel a történteket.

Felforr a közélet az újabb, ezúttal Kaposvár megyeszékhelyen történt ped0filbotrány miatt

A politikus ezután elindult az autóval, majd a magánéletéről kérdezte Kozmát.

Végül nem messze az otthonomtól leparkolt egy szántóföld szélén. Emlékszem, hogy hatalmasra nőttek a kukoricák. Itt leállította az autót, rám nézett, és újra megkérdezte, hogy mit szeretnék, amire elismételtem, amit már korábban is mondtam, hogy csak a telefonszámlát szeretném rendezni.

Simogatni kezdett.

Először a hajamat, aztán a bal karomat, amit egy idő után az ölébe húzott. Elhúzódtam, de nem hagyta abba: fogdosni kezdte a m€llemet, és a belső combomat. Innentől kezdve kiesett minden. Képszakadás. Lefagytam, leblokkoltam, semmit sem tudtam csinálni, teljesen megsemmisültem mellette

– fogalmazott, hozzátéve, hogy az eset után idegösszeomlást kapott, terápiára kezdett járni, hogy feldolgozza a zaklatást. Mellesleg a történtekről pár nap múlva beszámolt két idősebb nőnek, akik a Fidesz tagjai voltak. Ők nem vették komolyan a tinédzser Kozmát, azt mondták neki, hogy

egy kis „simi” nem nagy ügy, biztos nem volt olyan rossz.

Kozma Lilla Rita 2011-ben kilépett a Fidelitasból

A Demokratikus Koalíció információi szerint

a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a HVG360 szerint nemi abúzust követett el

2009-ben a Fidelitas egykori tagja ellen. Kozma Lilla Rita minap a nyilvánosság elé lépett. Még csak 15 éves volt, kiskorú, amikor a Fidesz által védett bűnöző bántalmazhatta, és ezzel egy életre szóló traumát okozhatott neki – fogalmazott a Nyugati Fényhez eljuttatott friss közleményében a DK országgyűlési képviselője és egyben szóvivője, Barkóczi Balázs.

(Nyugati Fény nyomán)