Itt vannak a részletek.

Mintegy 8 úgynevezett „kijelölő határozat” jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján április utolsó és május első napjaiban. Ezen határozatok pedig arról szólnak, hogy egyes, az egészségügyi ellátást hosszabb vagy rövidebb ideig biztosítani nem tudó intézmények helyett

mely kórházak, szakrendelők kötelesek átvenni az ellátásokat

– hívta fel a figyelmet a 444.hu.

Az NNK honlapján közzétett határozatok szerint:

  • a honvédségi egészségügyi központ Kecskeméten, a Balaton utcai intézményében („repülőkórház”) év végéig szünetel a kézsebészeti, az ortopédiai, a mammográfiai, az allergológiai és klinikai immunológiai szakrendelés (!). A több mint féléves leállás okát nem közölték. A szakrendelést a megyei oktatókórház veszi át.
  • A tiszaújvárosi rendelőintézetben szintén év végéig leáll a teljes klinikai onkológiai szakrendelés (!), a betegeknek a Miskolcon lévő megyei kórházba kell menniük. A döntést ebben az esetben is elmulasztották megindokolni.
  • A csornai Margit kórházban az idegsebészeti járóbeteg-szakellátás áll le év végéig a személyi feltételek hiánya miatt. A betegeknek Győrbe, a megyei kórházba kell menniük.
  • A siklósi kórházban heti 8 órában lesz tüdőgyógyászat.
  • A fővárosi Bajcsy-Zsilinszky kórházban és az esztergomi Vaszary Kolos kórházban a CT-berendezések meghibásodtak, ezért egyes ellátásokat „ideiglenesen” leállítanak (!). A Bajcsy helyett az Uzsoki, a Semmelweis klinikai központja vagy a DPC Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet látja a betegeket, az esztergomi helyett a tatabányai kórház.