Nem árulunk zsákbamacskát, javában zajlik a 2024-es történelem érettségi.

Ráadásul már az is kiderült, hogy mivel kell megbirkózniuk a fiataloknak. Hogyan zajlik a történelem érettségi? A vizsgára középszinten 180 percük van a fiatal felnőtteknek. Emelt szinten az első részben szintén egyszerű feladatokat kell megoldani 100 perc leforgása alatt, a másodikban pedig esszéket kell írni, amire összesen 140 perc áll rendelkezésre.

Az Eduline azt írja, hogy középszinten az első részben a rövid feladatok többek között a kereszténység elterjedésével, a barokk stílussal, az ipari forradalommal foglalkoznak. De itt még nincs vége a megpróbáltatásoknak, hiszen ezután még Hunyadi Mátyással, az első világháborúval és a Horthy-korszakkal kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kell a fiataloknak. Kiderült még az is, hogy a feladatlap első részében szerepel még a Rákóczi-szabadságharc és Magyarország reformkori gazdasága is.

Mit tartogatott még a történelem érettségi?

A rövid esszé témái idén az angol alkotmányos monarchia és a második világháború kirobbanása lehetnek. Míg a hosszú esszében vagy az Erdélyi Fejedelemségről, vagy a gazdasági rendszerváltoztatásról kell írnia az érettségizőknek