Félrement Orbán Viktor terve, már a hívei is kinevetik.

Orbán Viktor a háború kitöréséről papolt szombaton, a hívei azonban kiröhögték

Közösségi oldalán hergelte megcsappant választói bázisát szombaton Orbán Viktor. A miniszterelnök tőle szokatlanul rövid, faék egyszerűségű bejegyzésében odáig merészkedett, hogy a júniusi dupla voksolást a harmadik világháború kitörése és a béke közötti választásként állította be.

A miniszterelnök így fogalmazott lakonikus posztjában:

Június 9-e sorsdöntő nap lesz Európa történelmében. Az európai választás, amire az utókor majd úgy emlékszik vissza, hogy háború vagy béke kérdésében hozott döntést.

Az egyik oldalon a hatalom és a pénz, a másik oldalon az európai emberek békevágya. Talán az utolsó lehetőség, amikor még visszafordulhatunk egy harmadik, nagy háború felé vezető útról.

Orbán Viktor hívei azonban nem voltak elragadtatva a háborús hergelésből. Ismert, hogy a miniszterelnök oldalán nagyon sok, valószínűleg a Fideszhez köthető kamuprofil jelenik meg, hogy feltornásszák a kormányfő bejegyzéseinél a lájkok számát. Ez azonban ezúttal nem sikerült: a javarészt fideszes politikusok és álprofilok által feltornászott lájkszámot jócskán meghaladják a nevetős reakciók mennyisége.

Mutatjuk:

Reakciók Orbán Viktor 2024. május 11-ei bejegyzése alatt.

(Orbán Viktor/Facebook)