Az SZFE Orbán általi megszállása a Rákosi-korszakot idézi.

Nagyon durva kérdéssor szivárgott ki az Orbánék által megszállt Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Molnár Áron az Instagramon tette közzé azt a videót, amelyben elmondta, hogy milyen kérdéseket kaptak a felvételizők.

Utoljára Rákosi alatt lehetett hasonló az eljárás

Az egyetem televíziós műsorkészítő szakán a felvételin az első fordulóban az volt a kérdés a felvételizőktől,

hogy melyik idézet való Orbán Viktortól (!).

– mondta el Molnár Áron.

A helyes megoldás az volt, hogy: „Egy ország határok nélkül olyan, mint egy tojás héj nélkül”. Szerepeltek még olyan kérdések is, mint:

  • A sorkatonai szolgálat szükséges-e vagy sem.
  • Döntési helyzetben te mit változtatnál az országban.

Nem a műveltség, olvasottság, felkészültség, hanem az Orbán iránti hűség a lényeg az SZFE felvételijén

Nem a felvételizők általános műveltségére, olvasottságára, tájékozottságára kíváncsiak az intézmény vezetői, az osztályt indító tanárai, hanem

a hűségükre és a lojalitásukra.

A felvételizőknek a saját sorsukat kell kockáztatniuk. Ha már 18-19 évesen kiderül, hogy televíziós műsort szeretnének készíteni, és nem hűségesküt tenni Orbán Viktornak, akkor elbuktak.

Mi ennek az oka? Vidnyánszky Attila, az SZFE kuratóriumának elnöke – egyben a Nemzeti Színház főigazgatója – azzal a felkiáltással foglalta el az egyetemet, hogy ott „baloldali ideológiai nevelés zajlott”, amit meg akar szüntetni.

Molnár, aki az akkor még szabad SZFE-n végzett, elmondta:

soha nem volt ideológiai nevelés az egyetemen, és a felvételin

sosem az épp aktuális miniszterelnök szavait kellett idézni. Amióta a NER betette a lábát az egyetemre, azóta viszont más sincs, csak és kizárólag ideológia.

Persze akkor, amikor Rátóti Zoltán, az egyetem Orbánék által kinevezett rektora hűségét azzal bizonyította, hogy fát ültet Orbán Viktor és Lévai Anikó kertjében, akkor lehet sejteni, hogy itt ez lesz a módi. Rátóti betegség miatt lemondott, de úgy tűnik, az utódja, Sepsi Enikő is hasonlóan látja a világot.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Molnár Áron (@molnar_aron_hivatalos) által megosztott bejegyzés