Rákay Philip producert egy csodajárgánnyal látták Budakeszin.

Rákay Philipet a napokban egy méregdrága Mercedes-Maybach típusú autóval kapták lencsevégre. Az Átlátszó olvasói fotója alapján a NER-kedvenc producer épp az járművet tisztogatta, amikor kiszúrták Budakeszin. Az oknyomozó portál megjegyezte, hogy a szóban forgó jármű ára típustól függően 72-95 millió forintra rúghat.

Kapcsolódó: Rákay Philip kinyitotta a pofonládát a Petőfi-filmjével: Orbán embere ízekre cincálta a kormánypárti producert

Sturcz Antal, a Check Engine Youtube-csatorna újságírója szerint a felvételen látható személygépkocsi

„egy Mercedes-Maybach S osztály. Ha a kényelem és a luxus számít, egyértelműen ez a Mercedes csúcsa. A képek alapján viszont nem lehet megmondani, hogy a két alváltozat közül melyik: lehet 580-as, vagy 680-as”.

Előbbi ára 72,5 millió forintnál kezdődik, utóbbi 95,6 millió forintot kóstál. A csodajárgányokat extrákkal is fel lehet szerelni, ám azok további súlyos pénzekbe kerülnek. A fotón látható autó Obszidián-fekete/Kalahári-arany kéttónusú fényezésének felára 7,67 millió forint – részletezték az oknyomozó portálon.

A szakértő azt is megosztotta, hogy a Mercedes-Maybach a külföldi hírességek körében igen népszerű jármű, például Kim Kardashiant és Alicia Keyst is láthattuk ilyen luxusautóban, de a sor itt még nem ér véget. Orbán Viktor cimborája, Vlagyimir Putyin, valamint Kim Dzsongun észak-koreai diktátor is birtokol/birtokolt egy-egy hasonló Mercedest.

Rákay Philip producerről

Neve nem ismeretlen az ország előtt, nemrég mutatták be a Petőfi Sándorról szóló filmjét. Az alkotást március 28-ig körülbelül 125 ezer ember látta. Erről maga a NER-kedvenc szakember beszélt egy interjújában.

Kapcsolódó: Repedezik a Fidesz: Soha nem látott kormányon belüli balhét okozott a Most vagy soha!

Bár – állítása szerint – nem kérték az iskolákat, a meglátása az, hogy nem ördögtől való dolog a gyerekekkel megnézetni a filmet, a március 15-éről szóló alkotásokról később történelemórán, osztályfőnöki órán beszélgethetnek a diákok.

A kérdésre, miszerint 10-ből hány pontra értékelné az alkotást, „szerényen” úgy válaszolt:

„Csak azért nem mondom, hogy 10, mert maximalista vagyok, tehát 9…9 és fél”.

A kormányzati támogatásokról szót ejtve azt mondta, választópolgárként joggal várja el, hogy a kormányzati ars poeticával ne menjen szembe a kultúratámogatás.

„Az mégis csak hogy néz ki, hogy állami pénzből valaki pont az ellen dolgozik, amiért egy kormány küzd a világpolitika színpadán”

– vélekedett Rákay Philip.