Fórumbeszélgetést folytatott a színésznő Karácsony Gergely főpolgármesterrel, és a DK polgármesterjelöltjével, Mustó Géza Zoltánnal.

Hernádi Judit egy fórumbeszélgetésen vett részt a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Az eseményt a kerület ellenzéki polgármesterjelöltje, Mustó Géza Zoltán szervezte. A beszélgetés során a színésznő elmondta, anno a Heti Hetes című műsorban a szórakoztatás volt a cél, de egyszerűen elcsúsztak a politikai, a közéleti témák irányába

– írja a Blikk.

Karácsony Gergellyel és Hernádi Judittal a DK-s polgármesterjelölt, Mustó Géza Zoltán beszélgetett / Fotó: Mustó Géza Zoltán/Facebook

Kapcsolódó: Leleplezték Vidnyánszky Attila sötét titkát: Ezért nem gratulált Kulka Jánosnak

„Nem voltam baloldali”

„Számomra váratlanul beszorultam a baloldalra, miközben én liberálisnak tartottam magam. Nem voltam baloldali, csak baloldali érzelmű. Ennek azóta megvan a következménye, például nem tehetem be a lábam az M1-be, az M2-be, azt hiszem, egyik tévébe sem az RTL-en és az ATV-n kívül”

– kezdte a beszélgetést a színésznő, aki hozzátette, hogy ez a „megkülönböztetés” a lányára, Tarján Zsófiára, a Honeybeast zenekar énekesnőjére is hatással van, ami megviseli.

Anyaként ezt borzalmasan rossz megélni, mert önmagamért tudom vállalni a felelősséget, de az, hogy ő esetleg nem azt kapja, amit kaphatna, amit megérdemelne, nos, ez nagyon rossz

– tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a politikai hovatartozása miatt esik-e el szerepektől, a színésznő azt mondta:

„Nem vagyok az a típus, aki ilyeneken rágódik, engem ez nem érdekel. Én egy szabad ember vagyok. Ám előfordult már például vidéki városokban, hogy nemet mondtak: például Egerben is le volt kötve egy előadás, ám azt mondták, nem kérik.”

Elmesélte, hogy büszke volt, amikor Karácsony Gergely főpolgármester Pro Urbe Budapest díjat adott neki, és hogy a kollégáját, Gálvölgyi Jánost is boldogsággal töltötte el, amikor díszpolgári címmel tüntették ki.

Kapcsolódó: Betelt a pohár: Alföldi Róbert durván kiakadt az Orbán-kormány lépésén (+videó)

Tönkreteszik a színházakat

Hernádi szerint a színháznak progresszívnek, liberálisnak kell lennie, és le kell lepleznie a világot, bár úgy véli, a liberális szót napjainkra tönkretették. Ugyanakkor elismerte, hogy a színháznak szüksége van némi présre, mert akkor tud a legjobban működni. A kiszivárgott színházi törvény ezt tenné tönkre. Mint ismert, egy törvényjavaslat szerint totális központosítás várhat a színházakra is.

Továbbá arról is beszélt, a telt házak ellenére a színházba járást rengetegen nem engedhetik meg maguknak, Kőbányára ez kifejezetten igaz, hiszen a kerületben sokan hónapról hónapra élnek – erről már a DK-s Mustó Géza Zoltán beszélt, akinek a szavait Karácsony Gergely is megerősítette.

Belehalna, ha nem lennénk az EU tagjai

A beszélgetés során aktuálpolitikai kérdések is előkerültek, például az EP-választás és hazánk uniós tagsága. Hernádi Judit szerint borzasztóan fontos, hogy Magyarország az EU tagja maradjon.

„Persze, hogy fontosnak tartom, én belehalnék… Nem akarom megélni, hogy ne legyünk része Európának szervezeti szinten. Hatalmas tény volt, amikor bekerültünk, és azt hittem, hamar lesz majd euró is. Szerintem nagy bűn, hogy nem lett, de majd talán egyszer. Amikor idefelé tartottam, pont arról hallgattam egy értekezést, hogy Kínának, meg bárkinek pont azért vagyunk fontosak, mert az Európai Unió tagjai vagyunk, szóval nem olyan egyszerű innen kikerülni. Ám bármit el tudok képzelni erről a társaságról…”

– fogalmazott.

Kapcsolódó: Megfizetik a hűséget: Mesés pénzeket keresnek Orbán médiahatóságánál

Hernádi elárulta, a 2018-as választás mély nyomokat hagyott benne. A számára vereséget hozó voksolást soha nem felejti:

„Hihetetlen fájdalmakat hozott 2018. Nekem olyan szívfájdalmam volt, hogy belepusztultam. Emlékszem, álltunk valahol és azt beszéltük, hogy most sikerül. Hát, nem jött össze” – idézte fel.

Karácsony Gergelyt szívből szereti

Az eseményt követően a színésznő a Blikknek elmondta, nagyon kedveli Karácsony Gergelyt, egyszer már a színházban is ültek egymás mellett.

Nem sok olyan politikus van, akit szívből szeretek. Ő az egyik. A volt belügyminisztert, Kuncze Gábort kedveltem még nagyon, illetve a korábbi miniszterelnököt, Bajnai Gordont

– zárta gondolatait a színésznő.

Forrás: naphire.hu