Nagyon súlyos botrányba keveredett Orbán kulcsembere.

Orosz titkosszolgálatok által szervezett akcióban több tízezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hekkerek, és feltehetően az orosz állam kezébe. Egy napvilágra került dokumentum beszámolója alapján az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak – írta meg a 444.hu.

Kampányhazugságnak nevezték

A Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium a hír első megjelenése után

kampányhazugságnak nevezte azt, mindent tagadtak.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által készített jelentés csütörtöki napvilágra kerülése egyértelműen bizonyítja, hogy rendkívüli orosz támadás történt Magyarországon.

A hekkertámadás hazánk szuverenitását veszélyezteti.

A portál újságírója által bemutatott dokumentum szerint „több mint 4000 munkaállomás és 930-nál több szerver vált megbízhatatlanná, beleértve a legmagasabb jogosultságú adminisztrátori fiókokat”.

A külügy tudott róla

Belső dokumentumok azt is bizonyítják, hogy

a magyar külügy tudott az orosz kibertámadásokról (!).

Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere tehát hazudott. Ekkora hazugságra pedig nem volt példa a rendszerváltás óta a pozíciót betöltő magyar politikusok esetében. Nemcsak hazudott, hanem közvetlen beosztottjait, munkatársait sem volt képes megvédeni.

Ráadásul a szinte soha nem látott mértékű hekkertámadás után pár hónappal a legnagyobb természetességgel és örömmel vette át Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől a Barátság Érdemrendet. Ez a legmagasabb kitüntetés, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban.

Betelt a pohár

A szabadhang.hu petíciót indított a Magyarország szuverenitását veszélyeztető Szijjártó Péter lemondatásáért. Cikkünk megírásának időpontjában már 2094 ember írta alá a követelést.

A petíciót >>ITT<< nézheted meg.