Alaposan felszökött a vérnyomása a konzervatív publicistának. Bayer Zsolt elkezdte uszítani a híveiket a Robert Fico elleni merénylet után.

„A háború »Nyugat általi eszkalálása«, a szlovák miniszterelnök elleni merénylet keltette gyűlölethullám miatt sosem volt olyan aktuális a június 1-i békemenet, amelyen

»erőt kell mutatni«”

– hangoztatta Bayer Zsolt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Bayer Zsolt állítja: a Nyugat eszkalálja a háborút

Az MTI közlése szerint a Fidesz ötös számú párttagkönyvének büszke tulajdonosa a Robert Fico elleni merényletet követően nagy számban megjelenő erőszakos internetes kommentekkel kapcsolatban azt mondta: arra, ami elszabadult, azaz, hogy „emberek, akár álnéven, akár a saját nevükön, nyíltan, bátran, sőt büszkén értekeznek arról, hogy mások hogy haljanak meg, hogy kell őket agyonlőni, kivégezni”, arra nincsenek szavak – fogalmazott a kormánypárti publicista.

Azt mondta: az elmúlt időszakban tapasztaltakat követően bele sem mer gondolni, „mi lesz még ezután”, hiszen senki sem gondolta volna két és fél éve a szomszédos háború kitörését, hogy

ezt a háborút „a Nyugat teljesen eszét vesztve eszkalálni akarja” (?!),

azt pedig végképp nem – folytatta –, hogy Közép-Európában gyilk0ssági kísérlet áldozata lesz egy hivatalban lévő vezető.

Kapcsolódó: Bayer Zsolték bepöccentek: A kormánypropaganda megfenyegette Ungváry Krisztiánt

Szerinte eljött az idő, erőt kell mutatniuk

„Eljött az idő, hogy erőt mutassanak »a normális emberek«,

akik hite szerint itthon és Nyugat-Európában is többségben vannak, de csöndben vannak, mert »a liberális véleménydiktatúra megfélemlíti« őket”

– fogalmazott Bayer Zsolt, aki magát a „normális emberek” közé sorolta.

A publicista úgy tartja: a magyaroknak kell megmutatni, hogy „a normálisok” vannak többen, „erőt kell mutatni, meg kell mutatni ennek az elszabadult pokolnak, hogy van itt más is” – uszított.

A pokolról magyarázott Bayer Zsolt

Úgy vélte: ennek első számú eszköze most a június 1-i békemenet, amelyre „mindenkinek el kell jönni: (…) lássák, lássa a pokol, hogy nem fogja bevenni a világunkat” – nyüszítette.

Hozzátette: szerinte a békemenet a miniszterelnök, a kormány, az azáltal képviselt „politika” melletti kiálláson túl idén „a normális világ”, a béke melletti kiállásról szól elsősorban.

Kapcsolódó: Ez rettentően kínos: Bayer Zsoltot a saját hazugságán kapták

Felidézte: 1914-ben, miután lelőtték a trónörököst és Ferenc József császár összehívta a koronatanácsot, „egyetlenegy ember volt, aki konokul és kitartóan azt mondta, hogy nem szabad háborút kezdeni”. Tisza István azt mondta, hogy abban a háborúban „semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk” – magyarázta.

„Őt kommunista különítményesek azzal az üvöltéssel lőtték agyon a saját házában, hogy háborúba vitte az országot”

– harsogta Bayer Zsolt.

Ehhez érdemes hozzáfűzni, hogy erősen történelmi ferdítés, amit a Fidesz ötös számú tagkönyvének tulajdonosa mondott. Tisza István a háború megkezdése előtt valóban a világégés elkerülése mellett kardoskodott, ám miután kirobban az első világháború

Tisza István volt a legháborúpártibb politikus,

aki egészen 1918 őszéig – az Osztrák–Magyar Monarchia hadseregének összeomlásáig – minden béketervet és kiugrási kísérletet elutasított.

Az pedig szintén nem igaz, hogy „kommunista különítmény” ölte volna meg a miniszterelnököt. Tiszát – minden bizonnyal, ám mai napig nem minden kétséget kizáróan alátámasztva – a frontról hazatérő katonák gyilkolták meg, ám nekik semmilyen kapcsolatuk nem volt a kommunistákkal.

Bayer Zsolt beszélt még a „békéről”, a „nyugalomról”, de a „hitről” is

Szerinte ez a példa is azt üzeni, hogy most „mindenkinek Tisza Istvánnak kell lennie”, mindenkinek ki kell állnia a „békéért”, a „békességért” és „nyugalomért”, mindenkinek ki kell állnia a háború és az erőszak ellen – mesélte el a békére vonatkozó nézeteit a korábban például cigány gyermekek elgázolására buzdító konzervatív publicista.

„Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni.

Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba”

– javasolta még 2006-ban a „békepárti” Bayer Zsolt.

A publicista elmesélte azt is, hogy ő nemrég részt vett a csíksomlyói szentmisén, amelyen a szentbeszédben elhangzott a következő mondat:

„Drága édesanyánk, tanítsd meg nekünk összevarrni a jövőt”, márpedig szerinte „a jövőt semmi másból nem lehet összevarrni, mint a múlt erős és időtálló szövetéből

és a hitnek a cérnájából” (!)

– szögezte le a publicista.

Azért mindezek után szükségesnek tartjuk megjegyezni, hogy a háborút nem „a Nyugat szítja”, hanem Európa, a NATO, az Egyesült Államok, valamint a világ civilizáltabb fele elfoglalta a védekező pozíciót Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen indított háborúja után. Vagyis a Bayerék menetelése leginkább Putyinnak kellene, hogy szóljon, hiszen – jegyezzük meg ismét –

a független Ukrajna elleni háborút az orosz diktátor indította el.