Elítélt bűnözővel kampányolnak.

Mi történt? Elítélt bűnözővel turbózta fel kampányát Lázár János

Köztörvényes, EU-s pénzeket ellopó csalóval kampányolt az EP-választásokra Lázár János – hívta fel a figyelmet a civilhetes.hu.

Jelezték, az építési és közlekedési miniszter Tát Margit személyében egy olyan bűnöző fideszes polgármesterrel kampányolt,

aki uniós pénzeket lopott el, ráadásul bűnmegelőzési pénzeket (!).

Mi üzennek ezzel Orbán Viktorék?

Mint írták, nagyon rossz üzenete van az Európai Unió felé, hogy az Orbán-kormány minisztere egy olyan polgármesterrel kampányol, aki uniós pénzeket lopott el. Amit Lázár János Gyulán művelt, az Magyarország európai tekintélyének teljes tönkretétele. Az Orbán kormány az EP-kampányban ezzel azt üzente Európának, hogy

Magyarország továbbra is a közösség legkorruptabb országa marad.

Emlékeztettek: Tát Margitot jogerősen elítélték költségvetési csalásért, ám mindez nem akadályozta meg Lázár János minisztert abban, hogy kampányoljon az elítélt bűnözővel, és ebben a formában kísérelje meg a méhkeréki fideszes polgármester tisztára mosdatását.

Tát Margit díjakat is osztogatott a rendőröknek

Tát két hete még rendőröknek adott át elismeréseket, szombaton pedig Lázár János fogadta Gyulán a fideszes bűnözőt. Megjegyezték, ehhez asszisztált Kovács József is, a térség országgyűlési képviselője, és Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere is. A bűnöző Tát Margit saját hivatalos Facebook-oldalán tett közzé fotókat a találkozóról.

„Mindig öröm a találkozás Lázár János Miniszter Úrral!
Méhkeréknek szüksége van az ilyen értékes kapcsolatokra 😉”

– írta posztjában Tát egy titokzatos, ám mégis beszédes kacsintós emotikon kíséretében.

Rétvári Bence is sunyin lapult az ügyben

Felidézték, Gurmai Zita (MSZP) a parlamentben kérdezte Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkárt, arról, hogy:

„nem rombolja-e a rendőrség tekintélyét, hogy egy köztörvényes bűnöző rendőröknek ad át elismeréseket?”.

Rétvári kitért a válaszadás elől, és keményen az ellenzéket kezdte támadni. Mint írták, csak néhány nap telt el azóta, hogy Rétvári védelmébe vette Méhkerék bűnöző fideszes polgármesterét a parlamentben, az ügy máris újabb fordulatot vett.

Lázár János fontosnak tartotta Gyulán fogadni az elítélt bűnöző Tát Margitot, jelezve ezzel, hogy

az Orbán-kormány továbbra is a bűnözők mellett áll (!).

„Vajon miért fontos a kormánynak ennyire a bűnöző Tát Magit? Mert Rétvári Bence, és Lázár János mindent megtesznek, hogy védjék a költségvetési csalásért jogerősen felfüggesztett börtönre ítélt fideszes polgármestert. Vajon mit tudhat Tát Margit, ami miatt teljes körű védelmet kap a kormánytól?”

– vetették fel.