A veszprémi kórház urológiai osztályán nem tudják ellátni a betegeket.

Humánerőforrás-nehézség” (magyarul: munkaerőhiány) miatt június 1-től átmenetileg szünetel a fekvőbeteg-ellátás a veszprémi kórház urológiai osztályán – tudta meg a telex.hu.

Orvoshiány van a veszprémi kórház urológiáján

Lang Zsuzsanna, a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház megbízott főigazgatója a portál megkeresésére elmondta, hogy a fekvőbeteg-ellátással kapcsolatos háttéregyeztetések jelenleg is zajlanak.

„A vármegyei és városi kórházak közötti együttműködés révén minden fekvőbeteg-ellátásra szoruló beteg számára biztosított lesz az ellátás. Intézményünk a honlapján, közösségi médiafelületein, valamint a háziorvosokon keresztül folyamatosan tájékoztatja a lakosságot az ellátással kapcsolatos tudnivalókról. „

– írta a főigazgató.

Egyelőre nagy műtéteket nem végeznek, csak a járóbeteg-ellátást tudják biztosítani a veszprémi kórház urológiai osztályán júniustól. Amíg a szakemberhiány nem rendeződik, a sebészeti osztállyal együttműködve heti két napon egynapos sebészeti ellátást is nyújtanak a tervek szerint.

Nem ez az első probléma a veszprémi kórházban idén

Valószínűleg nem csak az országban mindenhol jelen lévő szakemberhiánnyal küzd a veszprémi kórház. Februárban összeomlott az informatikai rendszer a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház onkológiai osztályán, amelynek következtében az orvosok nem tudták ellátni rákos betegeiket.