A NATO-főtitkár az orosz hekkertámadás után üzent Szijjártónak.

Jens Stoltenberg szerint a NATO hivatkozhat a kollektív védelemről szóló ötödik cikkre, ha súlyos kibertámadás éri a szövetség valamelyik országát – mondta el az Economistnak adott interjúban a Szijjártó Péter-vezette külügyminisztériumot ért orosz hekkertámadás után.

Ki kell terjeszteni a szövetség közös védelmét

Kibertámadások esetére is kiterjesztené a közös védelmi megállapodást Stoltenberg NATO-főtitkár.

Az interjúban ugyan nem említette Oroszországot, ám nyilvánvalóan rájuk gondolt. A korábbiakban pedig a kínai technológiáktól óvta a tagországokat. Kínai hekkereket eddig még nem buktattak le a NATO-tagországokban, Magyarországon viszont épp

a Külgazdasági és Külügyminisztériumot ért orosz hekkertámadás van napirenden.

„Idézhetjük az ötödik cikkelyt, és reagálhatunk a kibertérben és más területeken a NATO-szövetségesek védelme érdekében”

– mondta Stoltemberg.

A NATO megvédené Magyarországot is egy orosz hekkertámadás esetén, ám Szijjártó hallgatott

Mint már ismert, egy, az orosz titkosszolgálatok által szervezett támadás keretében több 10 ezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hekkerek, és feltehetően az orosz állam kezébe. A nyilvánosságra került dokumentum beszámolója szerint az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak.

A Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium

a hír első megjelenése után „kampányhazugság”-nak nevezte azt, minden értesülést tagadtak.

Ugyanakkor a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) által készített jelentés egyértelműen bizonyítja, rendkívüli orosz támadás történt Magyarországon. A hekkertámadás pedig valóban

veszélyezteti hazánk szuverenitását, azaz függetlenségét, önállóságát.

Szijjártó lemondását követelik

Belső dokumentumok azt is bizonyítják, hogy

a magyar külügy tudott az orosz kibertámadásokról (!).

Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere tehát hazudott. Ekkora hazugságra pedig nem volt példa a rendszerváltás óta a pozíciót betöltő magyar politikusok esetében. Nemcsak hazudott, hanem közvetlen beosztottjait, munkatársait sem volt képes megvédeni.

Ráadásul a szinte soha nem látott mértékű hekkertámadás után pár hónappal a legnagyobb természetességgel és örömmel vette át Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől a Barátság Érdemrendet. Ez a legmagasabb kitüntetés, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban.

A szabadhang.hu petíciót indított a Magyarország szuverenitását veszélyeztető Szijjártó Péter lemondatásáért. Cikkünk megírásának időpontjában már 2094 ember írta alá a követelést.

A petíciót >>ITT<< nézheted meg.