Megszűnik az ismert benzinkút, a helyén példaértékű zöldfelületet alakít ki Józsefváros önkormányzata.

Végleg bezár a Kálvária téri Shell-benzinkút 2024. május 29-én bezár. Leszerelik a kútoszlopokat, a töltőállomást lebontják, majd megkezdődik a terület rendezése – írta honlapján a Józsefvárosi Önkormányzat.

Megszűnik a Kálvária téri benzinkút, zöldterület lesz a helyén Józsefváros önkormányzatának döntése alapján

A benzinkút bezárásával egy időben lezárják és körbekerítik a területet, ám ez a szervizút forgalmát csak rövid ideig érinti. A bezárást követően ugyanis ki kell szivattyúzni, majd el kell szállítani a megmaradt üzemanyagot. A tervek szerint

a szervizutat csak erre a 3-4 órára zárják majd le a forgalom elől.

A kútoszlopokat a tervek szerint június 4-én, kedden szerelik le.

A benzinkút épületének bontási munkálatai a június 10-i héten kezdődnek, ekkor lezárják a parkolósávot. A bontás körülbelül 3 hetet vesz igénybe.

A tervek szerint július elsejétől eltávolítják a kútterület alatti tartályokat, ami előreláthatólag két hetet vesz majd igénybe. A tartályok kiemelése után hét héten keresztül felszíni munkákat végeznek: többek közt lebontják a zajvédő falat, helyreállítják az útpályát. Parkolókat alakítanak ki, illetve

megkezdődnek a zöldfelület előkészítésével kapcsolatos munkálatok.

A zöldfelület kialakítását és a faültetési munkákat a VIII. kerületi önkormányzat végzi, ez várhatóan késő ősszel indulhat meg.

(Kiemelt képünk illusztráció)