Tát és Tata között nem sikerült különbséget tenni, rossz helyre kerültek ki a plakátok.

Kalamajkát okozott Komárom-Esztergomban, hogy a 40 kilométerre fekvő Tata és Tát között nem sikerült különbséget tenni a kampányolás hevében. Előbbi vezetője a kormánypárti Michl József, aki az újrázásra hajt. Táton azonban a független Turi Lajos ül a polgármesteri székben, szintén versenybe szállt a jelenlegi pozíciójáért

Mi történt Tát városában? Ennek Tata utcáin lenne a helye

A helyiek bizonyára meglepődtek, amikor Michl József fideszes politikus plakátjával találták szembe magukat. A felirat azonban árulkodó, rögvest rájöhettek a lakók, hogy Tát és Tata megkülönböztetése okozta a kavarodást.

„Lassan 20 éve vagyok táti lakos, minden választáson voltam szavazni, a mostani felhozatalt is ismerem, dobálják be a szórólapokat a postaládákba. Eddig függetlenként induló jelöltek voltak, elsőre az volt a szokatlan, hogy eddig nem láttam fideszes plakátot a városban”

– fogalmazott egy ott élő férfi az Indexnek.

A település lakói szerint a plakát felragasztója valahogyan összekeverhette a listájában szereplő Tátot és Tatát.

Keil István, Tát alpolgármestere megosztotta, hogy már felvették a kapcsolatot Michl Józseffel. Utóbbi közölte, hogy tévedésből került a képe Tátra, már tájékoztatta az illetékeseket. A hírportál megjegyezte, hogy a plakát immár három hete díszíti a települést, senkit sem zavart annyira, hogy leszedjék.

Michl József a közösségi oldalán osztotta meg a rossz helyre került plakátot

(Michl József/Facebook)