Dr0gterjesztés miatt lett vádlott a Fidesz-politikus.

Dr0gterjesztéssel vádolják a Fidesz képviselőjét

Dr0gkereskedelemmel gyanúsítják a Fidesz tiszabői önkormányzatiképviselő-jelöltjét, Blága Lászlót – értesült a 24.hu. A portál szerint a képviselőt már 2022-ben (sic!) őrizetbe vették, sőt, ráadásul letartóztatásban is ült rövid ideig a Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

A nyomozati dokumentáció szerint Blága rendszeresen adott el a Büntető törvénykönyvben meghatározott „pszichoaktív anyagokat” (drogokat) terjesztett, ráadásul lánya és felesége segítségével. A fideszes politikus családtagjai szintén gyanúsítottak, és éppen az általuk kialakított vásárlói körben terjesztette a kábító$zereket Blága. Egy rövid időre a két családtagot is letartóztatta a rendőrség.

Az ügyészség már idénre vádemelést ígér a Fidesz dr0gterjesztés miatt meggyanúsított képviselőjével szemben

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügy még nyomozati szakaszban van, ám

idén már vádemelés várható.

A kábítószer-kereskedelmi ügynek jelenleg 13 gyanúsítottja van.

A két ötven év körüli gyanúsítottak egyike Blága, ám ő – a többi gyanúsítotthoz hasonlóan tagadja bűnösségét, és szabadlábon védekezik. A portál kérdésére a politikus szintén tagadta a felmerült vádakat, és a gyanúsítására vonatkozó kérdésnél rögtön bontotta a vonalat.

Tiszabő fideszes „válogatottja”, a képen Blága Zoltán is látható (balról a második)

Tiszabőn más furcsaság is van az önkormányzati választáson

Blága 2014-ben mandátumot szerzett a Fidesz színeiben, 2019-ben azonban már nem választották újra. Van egy kis csavar a történetben: később az egyik jelölt kiesett a testületből, így a legtöbb szavazatot szerzett vesztes jelöltként bejutott a képviselő-testületbe. Érthetetlen, hogy a kormánypárt 2024-ben miért húzta elő újra a kalapból, ráadásul úgy, hogy

kizárt, ne lett volna tudomása a szervezetnek Blága meggyanúsításáról.

Tiszabőn egyébként is áll a bál: megírtuk, hogy a kormánypárt megpróbálta megakadályozni Mága Zoltán testvére, Novák Csaba indulását, azonban nem járt sikerrel. Végül két Fidesz-közeli jelölt került volna fel a szavazólapokra, így a kormánypárt végül visszaléptette saját jelöltjét Bíró Zoltán jelenlegi alpolgármestert Novák javára.

A Fidesz-dr0gbotrány után kíváncsian várjuk, mi lesz a választás kimenetele…