A Mészáros Lőrinc által szponzorált futballklub vezetőjét majdnem megöIték Eszék városában.

Hét lövést adtak le az eszéki fociklub (NK Osijek) portugál sportigazgatója, José Botax autójára. A sportigazgató nem ült a járműben – részletezte a hétfőn történteket a horvát Index.

A rendőrségre kevéssel este 9 óra előtt érkezett bejelentés a történtekről. Az információk szerint a szélvédőt a találatok éppen a sofőrülésnél érték. Az autóban senki sem tartózkodott. A hatóságok jelenleg is nyomoznak az ügy kapcsán.

Bota közölte, hogy esze ágában sincs elhagyni Eszék városát és a sportklubot, a történtek csak még inkább motiválják – olvasható a Bijelo-plava birtija (Kék-fehér kocsma) nevű Facebook-oldalon.

Eszék futballklubjának egyik legfőbb szponzora a hazánkban jól ismert felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc. Nemzetünk gázszerelője korábban résztulajdonosa is volt a sportklubnak, friss közleményében elítélte a történteket – részletezte a Népszava.

Még tavaly júniusban írtunk arról, hogy Mészáros Lőrinc helyszíni szemlét tartott vadiúj stadionában, ahol a José Bota vezette csapat rúgja a bőrt.

„Szeretnénk megköszönni Mészáros Lőrinc úrnak, hogy Horvátország legjobb, legszebb és legmodernebb stadionját biztosította számunkra, és köszönjük az építkezések során tanúsított türelmét is”

– fejezte ki háláját a nagyvállalkozó felé az igazgatóság tagja, Valentina Koprivnjak.

(Nyugati Fény nyomán)