Bocskaikerten újabb botrány érik: a fideszes polgármester már a saját házát is EU-s pénzekből építette meg.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Bocskaikerten eredt egy EU-s pályázati pénzeket elsíboló botrány nyomába: a fideszes polgármester „érdekesen” használta fel az uniós forrásokat.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Bocskaikert fideszes polgármestere elismerte, hogy már régen nem üzemel vendégházként a 35 milliós EU-s támogatásból épült vendégháza. Mert ugye lejárt a »kötelező fenntartási időszak« 2019-ben, így a polgi »Bocskaikert Jövőjéért Alapítványa« úgy döntött, nem megy mégsem olyan jól ez az üzlet…

Igaz, már 2018-ban nyomozott a NAV az ügyben. A helyiek szerint ugyanis a mocskos Brüsszel pénzéből felhúzott családi házban a polgármester rokona lakott. Most már nyugodtan teheti, hiszen az Alapítvány vissza is adta az ipart. (A tulajdoni lapok szerint amúgy úgy tűnik, az a telek soha nem is volt az alapítványé.)

A fideszes polgármester háza EU-s pénzekből épült Bocskaikerten

A polgármester azzal védekezett, hogy nincsen itt semmi látnivaló, hiszen a turisztikai látnivalókban bővelkedő (ja, nem) Bocskaikertben hat (!) másik vendégház is épült EU-s pénzből. Hát igen, a vendégházazás komoly elkövetési forma lett, nem is igazi polgármester, aki nem épített magának egy ilyen családi házat.

A környéken ugye kapott egyet pl. a lombkoronás nyírmártonfalvai polgármester is.

Nem csak ezért álltam meg amúgy a faluban, hogy ennek utánajárjak, hanem mert kaptam egy fotót a polgármester házáról, amit nem akartam elhinni.

A ház ki van dekorálva EU-s támogatások tábláival…

Elmondása szerint ezeket a három egyesülete szopta le az EU csecséről: a Bocskaikert Jövőjéért Alapítvány, a Ráció Egyesület és a Bocskaikert Polgárőr Egyesület.

Sokadszorra mondom: ha az EU továbbra is szabadon ellopható pénzeket utal, azzal csak azt éri el, hogy a polgármesterekből álló hatalmas fideszes »aktivista hálózatot« továbbra is ezekből a pénzekből lehessen kifizetni.”

(Hadházy Ákos / Facebook)