A tejbegríz igazi klasszikusnak számít hazánkban, ám mégse szoktuk valódi desszertként számon tartani. A rántással viszont igazán harapnivaló formát ölt, akár egy tejes pite.

Nem kell vele sokat bajlódni, mégis remek desszert lehet azoknak, akik szeretik a tejes finomságokat bármilyen formában. Ehhez először a tejbegrízt készítjük el a szokásos módon, majd, bepanírozzuk és kisütjük.

Íme, a recept:

HOZZÁVALÓK
1l tej
20dkg cukor
20ek búzadara
mazsola (ízlés szerint)
vaníliaaroma
liszt
tojás
zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS

Egy lábasban ( kb. 22 cm átmérőjű) a tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, majd ízlés szerint a mazsolát és a vanília aromát. Lassú tűzön főzve addig keverjük, amíg jól besűrűsödik. (Ezután ne keverjük!)
Amikor kihűlt, a szélét késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálcára. Vizes késsel feldaraboljuk kb. 5×3 cm-es darabokra. Szokásos módon – akár a rántott húst -bepanírozzuk, és lassú tűzön aranysárgára sütjük.
Ha elkészült, porcukorral megszórva, esetleg vanília pudinggal vagy lekvárral leöntve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: mindmegette.com