Jó kis mellékbevétel.

2023-ban igen szépen fialt az a Lázár János résztulajdonában álló társaság, amely a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilágban álló luxus vadászkastélyt birtokolja – írta meg a 24.hu.

Lázár János 58 milliót keresett tavaly a vadászkastéllyal

A portál a társaság pénzügyi beszámolóját nézte át. Ez az az ingatlan, amit a korábbi hírek alapján az építési és közlekedési miniszter, illetve családja földjei vesznek körbe. És ez az a vadászkastély, amelyet Lázár nagyon sokáig igyekezett titkolni a nyilvánosság elől. Megírtuk, hogy

a miniszter a 2018-as vagyonnyilatkozatáig tagadta, hogy köze lenne az ingatlanhoz.

Az ingatlan-bérbeadással foglalkozó Grosswiese Zrt. beszámolója alapján

a cég közel 240 millió forint bevételt produkált, ebből 123 millió forint a nyereség.

Ez azt jelenti, hogy a bevétel és a nyereség szempontjából is ez volt a cég eddigi legsikeresebb éve. Lázár Jánosnak az évek folyamán egyre nagyobb tulajdonrészesedése lett. 2018-ban még csak 8,1 százalékos, majd 23 százalékos, jelenleg pedig 40 százalékos résztulajdonnal rendelkezik.

A miniszter csak résztulajdonos, de a vadászkastély nyeresége az övé

Bár a miniszter csak résztulajdonosa a vállalkozásnak, a nyereségből csak ő részesült.

A tulajdonosok 58 millió forint osztalékot szavaztak meg Lázárnak, ami ráadásul a részvényesi arányoktól eltérő összeg.

Mint az az adatokból kiderült: a társaság részvényesei egyhangúlag szavaztak. A részvényesi arányoktól eltérő tartalommal az eredménytartalék terhére 58 823 530 forint osztalékot fizettek 2024-ben a miniszternek.

A Nagyréti Vendégház nevű kastély nem olcsó: 500 ezer forintért lehetett kibérelni egy napra. A kastélyt azonban nem adták ki akárkinek. Lázár korábbi tájékoztatása szerint ugyanis

az ingatlan bérbeadása zárt körben zajlik.

Például vadászati turizmust szervező cégeken és vadásztársaságokon keresztül.