Vitézy Dávid nem bírta elviselni a vereséget, Orbán tapsol örömében.

A Nemzeti Választási Bizottság szerda esti ülésén úgy határozott:

elfogadják Vitézy Dávid fellebbezését.

Ez azt jelenti, hogy újraszámolják az érvénytelennek nyilvánított főpolgármester-jelölti szavazatokat. A döntést a Karácsony Gergely és Vitézy közötti 324 szavazat különbségre és a több mint 24.500 érvénytelen szavazatra tekintettel hozták meg – derült ki az ATV élő tudósításából.

Vitézy Dávid nem akarja elfogadni a vereségét, Orbán már dörzsöli a tenyerét

Mint ismert, Vitézy Dávid szerdán kijelentette: több mint 20 kerületből kapott csapatával bizonyítékokat arra, hogy a rá leadott szavazatok egy részét érvénytelenítették. Ennek oka szerinte, hogy sokan a kihúzott Szentkirályi Alexandra neve mellé is x-et raktak. Vitézy állításait nem bizonyította, de a fellebbezésében alátámasztotta állításait.

Karácsony Vitézy fellebbezésére úgy reflektált: neki nem tiszte eldönteni az állítások igazságtartalmát, ugyanis az a választási bizottság feladata. Mindenesetre megjegyezte: a Nemzeti Választási Bizottság „rendkívül előrelátó módon” a szavazás előtt közölte,

ha valaki a Fidesz jelöltjét és Vitézyt is beikszelte, akkor annak szavazatát automatikusan Vitézy-voksként kell elkönyvelni.

(Nyugati Fény nyomán)