Az újraszámlálás előtti jelek felvetik a választási csalás gyanúját Perlai Zoltán szerint.

A 2019-es választási végeredményhez hasonló helyzet állt elő Budapest XXII. kerületében múlt vasárnap. A fideszes jelölt, Karsay Ferenc az öt évvel ezelőttihez hasonlóan ezúttal is minimális különbséggel nyerte el a polgármesteri pozíciót.

Perlai Zoltán, az összellenzék jelöltje friss bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet: az egyik képviselőjelöltjük csupán két szavazatos fölénnyel nyerte a választást. A Fidesz – épp úgy, ahogyan 5 évvel ezelőtt – ezúttal is megóvta a szoros szavazást. Perlai attól tart, némi machinációval ismét többségbe kerülhet a győztes fideszes polgármester, ugyanis ezen az egyedüli választókerületen múlik majd a testületi többség.

Perlai Zoltán választási csalás gyanújára utaló bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

Budafok-Tétény választott 2.0, avagy újra lejátssza a FIDESZ a 2019-es trükköket?

Remélem nem, de jelenleg sok jel mutat arra, hogy mégis igen.

Sokan sokféleképpen fogják még elemezni a vasárnapi kerületi eredményeket. A vasárnapi eredmény mégis két fontos végeredménnyel zárult:

-Karsay Ferenc maradt a kerület polgármestere, szűk 1,4%-os többséggel.

-a képviselő-testületbe bejutott képviselők összetétele alapján

a polgármesternek nincs meg a többsége.

A többséghez 9 fő szükséges, de a vasárnapi eredmények alapján a helyi FIDESZ 8 fő képviselővel rendelkezik.

És itt sejlik fel az öt évvel ezelőtti történet. Történt ugyanis, hogy ugyanazon a napon, amikor Vitézy bejelentette, hogy újraszámlálást kér a főpolgármesteri választáson, a kerületi FIDESZ jelöltjeként elindult, de két szavazattal alulmaradt Vizi Sándor a Fővárosi Választási Bizottsághoz (FHB) fordult, újraszámlálást kérve.

Amennyiben az FVB vagy további fellebbezés esetén a Kúria megváltoztatja a végeredményt, akkor Karsay Ferenc újabb öt évre többségbe kerül.

A szavazatokat három alkalommal átszámolták a delegáltak, így jött ki a végeredmény, most azonban a FIDESZ delegáltjai mégis úgy emlékeznek vissza (csakúgy mint 5 éve), hogy szerintük rosszul számoltak, annak ellenére, hogy

a végeredményt igazoló jegyzőkönyvet aláírásukkal hitelesítették?

2019-ben Nagytétényben is ugyanígy kezdődött, végül ott a két szavazat elillant. Nyilván most is hasonló lehet a cél, hiszen minden és mindenki is fontos, de leginkább a FIDESZ kerületi többségének biztosítása.

(Perlai Zoltán/Facebook)