Lázár János utódját keresi a Fidesz-média a hódmezővásárhelyi „eredmények” után.

Szokatlan történések zajlanak Hódmezővásárhelyen. A Promenad24 nevű helyi propagandaportál arról kezdett el cikkezni, hogy Orbán Viktorék pártjának sürgősen össze kellene kapnia magát, és úgy tűnik, arra a kérdésre is elkezdték keresni a választ, hogy vajon ki lehet Lázár János utódja.

A vásárhelyi Fidesznek „össze kell kapnia magát”

„A vásárhelyi Fidesz–KDNP-nek össze kell kapnia magát, és

új alapokra kell helyezni a helyi politizálást a későbbi sikerek érdekében”

– írta a Promenad24.

Kiderült: Navracsics Tibor is „hazaáruló”

Emlékezetes, a portál neve onnan lehet ismerős, hogy márciusban vált meg a lapban birtokolt tulajdonrészétől Rákay Philip „sztárproducer”, miután a lap munkatársai „hazaáruló-nak” nevezték Navracsics Tibor minisztert, amiért kezet fogott Márki-Zay Péterrel. Felidézzük, a Promenád24

hét nap alatt mintegy 2,2–2,5 millió forintot költött a Navracsicsot gyalázó cikkek hirdetéseire.

Kitört a pánik a Fideszben: Lázár a soros

„Nincs vesztegetni való idő, hiszen kevesebb mint két év múlva sorsdöntő országgyűlési választás lesz Magyarországon”

– írta még a Promenad24, emlékeztetve rá, hogy Lázár János januárban bejelentette: nem indul egyéni országgyűlési képviselőjelöltként 2026-ban, mert – jelezték –

„számára 2024 a korszakváltás éve”.

Ki lehet Lázár utódja?

A Telex beszámolójában arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerkesztőség magára vállalja a feladatot, és olvasóival fogja megszavaztatni, hogy ki legyen Lázár utódja a hódmezővásárhely–makói választókerületben.

Már három jelöltet is ajánlottak Lázár helyére:

  • Farkas Éva Erzsébetet, Makó fideszes polgármesterét,
  • Szél Istvánt, a vásárhelyi Fidesz elnökét,
  • valamint egy makói civilt, Tiszlavicz László orvost, a Szegedi Tudományegyetem Pathológiai Intézetének igazgatóját.

A választásról

Azt írták, eddig összesen 1800 szavazat érkezett, és többségben van az a vélemény, hogy valaki más sokkal alkalmasabb lenne a pozíció betöltésére: ezzel az állítással 861 ember (48 százalék) értett egyet. Szél István 28 százalékot szerzett, Farkas Éva Erzsébet 16-ot, Tiszlavicz László 8-at – ismertették.

Forrás: promenad24.hu

A vásárhelyi választás eredményei utána nem meglepő, hogy a Promenad24 azt javasolta a Fidesznek, hogy kapja össze magát. A polgármesterként újrázó Márki-Zay ugyanis 55 százalékot ért el, míg fideszes ellenfele, Grezsa István csak 38 százalékot tudott szerezni. Márki-Zay pártja pedig az összes választókerületben győzni tudott, ami valóban lesújtó hír Orbánéknak.