A Szlovéniában épült „korai fejlesztőben” Novák Katalin látogatása óta egyetlen gyermek sem járt.

Novák Katalin látogatása hiába valósult meg

Hadházy Ákos utánajárt, hogyan tűnik el a magyar adófizetők pénze kamuprojektekben Szlovéniában. Radamoson több százmillió forintból épült egy „korai fejlesztő”, gyermek azonban Novák Katalin bukott államfő látogatása óta nem járt az épületben.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Novák Katalin látogatására odavittek egy busznyi gyereket, de egyébként TÖK ÜRES A SZLOVÉNIAI KIS FALU SZÉLÉN, AZ ÖNÖK PÉNZÉBŐL ÉPÍTETT »KORAI FEJLESZTŐ KÖZPONT«.

Oda kellett mennem, hogy a saját szememmel lássam ezt is. Radamos egy 250 lelkes falu Szlovéniában, mindössze két utcából áll. Az Orbán-kormány őrült szükségét érezte, hogy a Szlovéniai Magyarok Önkormányzati Nemzeti szövetsége részére 276 millió forintot (!) adjon, hogy a szlovén kormány 38 milliójával együtt egy »korai fejlesztő központot« építsenek.

Az intézményt 2022 októberében nagy csinnadrattával átadták, a helyiek szerint azonban azóta CSAK AKKOR VOLT OTT GYEREK, AMIKOR tavaly december elején NOVÁK KATALIN ODALÁTOGATOTT.

Ottjártamkor ezt magam is megtapasztaltam, a szlovén prérin kacsalábon forgó épület ennél jobban nem is lehetett volna zárva… Azt, hogy itt nem működik semmi , a közeli Lendván is megerősítették helybéliek.

Az épületet át akarják játszani valakinek?

Arról, hogy senki nem is gondolta komolyan, hogy itt gyerekek lesznek, az impozáns épület elhelyezkedésén (távol mindentől, pl. Lendvától 10 km-re, egy icipici falu szélén) kívül a hanyagul odadobott mászóka és a gondosan a ház mellé épített garázs (!) is tanúskodik.

Nagy tételben mernék fogadni, hogy az Önök pénzén épített csinos épület pár év múlva már vagy egy fideszes, vagy egy szlovéniai magyar politikus tulajdona lesz…

A dolog sokkal felháborítóbb annál, mint hogy újabb 276 millió vándorol valakinek az enyves kezébe. Ez az üres »fejlesztő központ« ugyanis három rendszerszintű problémára is ordítva hívja fel a figyelmet:

– Magyarországon iszonyatos problémák vannak a gyermekek korai fejlesztése terén. Miközben egyre nagyobb igény lenne rá, a »gyermekbarát« országban gyakorlatilag összeomlott a pedagógiai szakszolgálat rendszere (is).

– Ez a ház csak a jéghegy csúcsa, ha a határon túlra a Bethlen Alap által teljesen ellenőrizhetetlenül szétszórt adófizetői (nem EU-s, hanem magyar) pénzekre gondolunk.

– A Novák Katalin kedvéért odabuszoztatott gyerekek példája pedig a propagandagépezet működésére mutat rá.

A nyitó ünnepségről >>ITT<< nézheted meg a videót.”

(Hadházy Ákos/Facebook)