Várkonyi Andrea egyre komolyabb szerepet tölt be férje, Mészáros Lőrinc cégeiben.

Mészáros Lőrinc felesége egyre több szerephez jut férje cégbirodalmában. Várkonyi Andrea már milliárdok sorsáról dönthet – írta meg a 444.hu.

Várkonyi Andrea felemelkedése

A portál összeszedte a lépcsőfokokat, amiken Várkonyi Andrea egyre feljebb lépked a Mészáros-birodalomban. Mint írták, a történet egy közös tulajdonú céggel kezdődött. Az EKHO Belvedere Kft. néhány héttel az esküvőjük előtt került a pár nevére.

A cégnek egy Széchenyi-hegyi villa van a birtokában. Nem sokkal később, 2022 augusztusában Várkonyi a családi cég, a Mészáros Agro Kft. tulajdonosai közé is bekerült. 2023 végén pedig a VM Medical Property Kft.-ben is ügyvezető lett.

Eközben Mészáros feleségének megvan a maga sikeres projektje is, a Whitedog Media Kft., amelyből

három és fél év alatt 1,7 milliárd forintnyi osztalékot tudott felvenni.

Alig több mint egy hete az is kiderült, hogy Mészáros lányát, Mészáros Beatrixot váltja Várkonyi a Mészáros Csoport alapítványainak élén. Megírtuk, hogy Mészároshoz több alapítvány is köthető. Ezek közül a Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány kuratóriumi elnöke lett Várkonyi.

A kinevezést követően biztos, hogy milliárdok sorsáról dönthet Várkonyi Andrea.

A Mészáros Alapítvány a Felcsút környékén élőket támogatja

Mészáros Alapítványt 2017-ben hozták létre. Elsődleges célja, hogy (nem túl meglepő módon) a Felcsút, Alcsútdoboz, Tabajd, Vál, Vértesacsa és Kajászó környékén élőket segíti felsőoktatási tanulmányaikban. Ezek mellett

segítséget nyújt a hagyományőrzésben, a településfejlesztésben és -fejlődésben is.

Az alapítvány legfrissebb jelentése szerint a tavaly 270 millió forint támogatáshoz jutottak. Bár fel kéne tüntetniük, hogy kitől, milyen célra, és pontosan mennyit kaptak, ezt „elfelejtették” megtenni.

Ajándék lónak ne nézd a fogát!

Mivel 2023-at megelőzően az adatokat beküldték, tudható, hogy a NER legnagyobb alakjai jótékonykodtak a Mészáros Alapítványon keresztül. A támogatók között olyan cégeket találunk, mint például a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. vagy a Build It Mérnökiroda Kft.

Pár éve a Debt-Invest Kft. is adott 150 millió forintot.

Utóbbi a Rogán Antal köreihez tartozó Boros Attila tulajdonában van.

Ő az, akit a letelepedésikötvény-biznisz kulcsfigurájának tartanak.

Boros hozta létre a kínaiak számára kötvényt áruló Hungary State Speciel Debt Fundot.

Takarékoskodtak az alapítványi pénzzel

A Mészáros Alapítvány a beérkezett 270 millió forintból kicsivel több mint 160 milliót osztott szét a támogatásra pályázók között. Ez azt jelenti, hogy csak tavaly közel 110 milliót „tettek félre”. 2023 végére így a korábbi években érkezett, de fel nem használt adományoknak is köszönhetően

közel 400 millió forint volt az alapítvány bankszámláján.

Ezt és a jövőben érkező pénzt kezeli majd Várkonyi Andrea.

A határokon is átnyúlnak

A Pro Filii Alapítvány profilja és mérete is más. A szervezet ugyanis Magyarországon és a határon túli magyarok lakta településeken élő magánszemélyek, csoportok – kiemelten gyerekek – egészségügyi helyzetén, életmódján, esélyegyenlőségén szándékozik javítani. Az alapítvány célja nem kevesebb, mint emelni „Magyarország szellemi, művészeti, kulturális és sportéletének színvonalát” – jelentsen ez bármit.

2023-ban 2,8 milliárd forint folyt be a kasszába,

ami teljes egészében az adományoknak köszönhető. A támogatók kilétét ebben az esetben is homály fedi, semmit sem tudhatunk róluk.

A pénzből 1,7 milliárd forintot osztottak szét támogatásként. Összesen 228 pályázat támogatásáról döntött tavaly a kuratórium, emellett 40 általános iskolának szerveztek kirándulást.

Tavaly ősszel pedig összesen 70 ezer 2Rule márkájú sportruházati terméket adományoztak gyerekek és fiatalok részére. A Mészáros-féle 2Rule épp akkor zárta be fióktelepeit, így az adományozást könnyen lehetett készletkisöprésként értelmezni.

A Pro Filiinek is sikerült takarékoskodni, így a beszámoló szerint több mint 1,4 milliárd forint szétosztható pénzük volt év végén a bankszámlájukon. Ez az a pénz, amiről innentől Várkonyi Andrea rendelkezhet.