Pereskedés miatt tette közzé fotóját Kocsis Máté.

Emlékezetes, hogy 2015-ben Orbán Viktor úgy nyilatkozott az Index nem várt kérdésére , hogy Magyarország egy komoly ország, tradicionális értékek talaján áll, és „a mi életfogásunktól eltérő” életmódot folytató emberek biztonságban vannak. És hogy köszi a hazai melegeknek, hogy nem provokálnak.

Erre felbuzdulva Léderer András korábbi politikus például kemény szavak kíséretében bevallotta melegségét, de volt, aki ennél is messzebb ment: a leszbikusságát régóta vállaló Ungár Klára politikus már kevésbé vállalható módon lemelegezte Kocsis Máté és Szájer József fideszes politikusokat.

Pereskedés lett belőle

Ezért az akkor még Budapest 8. kerületének polgármestereként feljelentette Ungár Klárát a „buz*zó” kijelentése miatt. A Fővárosi Ítélőtábla ezt követően úgy döntött, önmagában nem sértő, ha valakire azt mondják, hogy meleg, így tehát Ungár Klárának adott igazat Kocsis Mátéval szemben.

„Kocsis Máté másodfokon elvesztette ellenem a pert. Nem sértő, ha valaki valakire azt mondja, hogy meleg! Éljen, éljen! Az ítéletet ki fogom még ma posztolni. Minden támogatást újra köszönök! Éljen a jogállamiságot szem előtt tartó Ítélőtábla!” – írta ki Facebook-oldalára 2016-ban a döntés után Ungár Klára.

A politikus, hogy erősítse akkor családos, heteroszexuális imidzsét, egy fotót posztolt gyerekeivel és feleségével, Kocsisné Márkus Szilviával.

A képhez Kocsis ezt a feliratot írta:

„Közös életünk egyik legundorítóbb karaktergyilkossági kísérletén vagyunk túl. A liberálisok eszköztára kifogyhatatlan, ha valakit személyében akarnak gyalázni, de most túllőttek a célon. Jó visszajelzés persze, hogy nem a munkámat támadják 🙂 A családom egyik tagja sem közszereplő, ezt a fotót mégis azért teszem közzé, hogy megértsék az engem lebuzizó Ungár Klára-félék is, hogy miért fogom végigharcolni ezt az ocsmányságot, és miért nem fog eltántorítani semmi. Az én becsületemmel szórakozhatnak, az övékkel nem.”

Szájer Józsefről kiderült

Ám egy ikonikus esemény keretében a családos Szájer Józsefről azóta kiderült homoszexualitása, ami miatt az egykori politikus lemondásra kényszerült. Mint ismert, a Covid járvány alatti karantén idejében Szájer Brüsszelben egy melegbuli után menekült a rendőrség elől az ereszcsatornán.

A politikus lebukása után az interneten, az álszent magatartására felhívva a figyelmet, számos humoros mém készült: