Melania Trump mélyen megrendült, amiért rálőttek a férjére;így nyilatkozott a merénylet után.

Rálőttek Donald Trump exelnökre Pennsylvania államban egy kampányrendezvényen. A Trumpot ért golyó szerencsés helyen találta el az exelnököt, aki csupán könnyebben, a füle melletti területen sérült meg.

Trump a Republikánus Párt színeiben harmadszorra is megméreti magát az Amerikai Egyesült Államok elnökválasztásán a regnáló Joe Biden elnök ellenfeleként. Biden azonban nem biztos, hogy végigviszi a kampányt, ugyanis a 81 éves politikus idős korából fakadóan sokan felvetik a politikus mentális épségét, különösen annak fényében, hogy az elnök rendszeresen összekeveri politikustársai neveit.

Melania Trump, a volt elnök felesége is megszólalt a férjét ért merénylet után. A korábbi first lady kemény szavakkal bírálta férje támadóját az X-en közzétett nyilatkozatában.

Közleményében úgy fogalmazott: amikor Trumpot találat érte, megfordult a saját és közös fiuk fejében, hogy életük pusztító változáson mehet át. Ezzel arra utal, ha Donald Trumpot szerencsétlenebb helyen érte volna a találat, az akár az életébe is kerülhetett volna.

A merénylet vétlen érintettjeinek őszinte együttérzését küldte a – mint fogalmazott – szégyenteljes támadás után. Megjegyezte, a támadás után nem számít, hogy ki melyik pártnak a tagja, ugyanis végső soron mindenki ember, és össze kell tartaniuk.

Írását azzal zárta a volt first lady, hogy megköszönte az imákat és a támogatást. Egyúttal jelezte: a változás elkezdődött – bár azt nem jelezte, mit ért ez alatt.

(Melania Trump/X)

(Nyugati Fény nyomán)