A Magyar Karate Szövetség sem hagyta szó nélkül a gazember brutális tettét.

Ahogy megírtuk, a szolnoki kalandpark egyik kamerája rögzítette a brutális bűncselekményt. Egy csoporttal érkező felügyelő az egyik rá bízott

gyermek lábát rúgta ki olyan hatalmas erővel, hogy a gyermek fejjel a földre esett,

majd sokáig mozdulatlanul sírt. A férfi pedig egyszerűen csak otthagyta.

Kiderült, a jászberényi Yakuzák SE elnöke, Agócs Tibor volt az, aki kegyetlenül elbánt a kisgyermekkel. Valamint az is, hogy egy jászberényi csoportról van szó, az Y Akadémia által szervezett nyári, napközis táborról, amelyre csupán 35 ezer forintért lehetett jelentkezni – írta a szol24.hu.

Külön botrányos, hogy a lemondott sportegyesületi vezetőt 2020-ban, még államtitkárként a később bukott köztársasági elnökként elhíresült

Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki.

A bántalmazás közvetlen előzménye az volt, hogy a kisfiú nem akart felmászni a kalandparkban a pályára.

A klubot a rendszerváltás óta vezető férfi lemondott tisztségéről azután, hogy a szörnyű tettét rögzítő videófelvétel nyilvánosságot kapott.

A jászberényi polgármester visszavonná a sportdíjat

Ahogy írtuk, Jászberény polgármestere, Budai Lóránt rendkívüli ülést hívott össze a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás miatt. A bántalmazó, Agócs Tibor ugyanis a város szülötte, néhány éve sportdíjat is kapott. Budai Lóránt és a település ellenzéki többsége azonban visszavenné a díjat, miután Agócs szégyent hozott a városra.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. pedig azonnal feljelentést tett a történtek miatt.

Kapcsolódó: Videóval: Megszólalt a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiú édesanyja

A Magyar Karate Szakszövetség is elhatárolódik a gyerekbántalmazótól

A Magyar Karate Szakszövetség közleményét a Facebook-oldalán is közzétette, ezt változtatás nélkül közöljük:

KÖZLEMÉNY

A Magyar Karate Szakszövetség és az egész magyar karate társadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető.
Az egész magyar karate társadalom – illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei a közösségünknek – elhatárolódik a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

A Magyar Karate Szakszövetség a Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat sürgősen megindítja az érintett személy ellen, és az eljárás lefolytatásának végéig az érintett személyt mindennemű karate oktatási tevékenységtől eltiltja.

2024. július 18.

Magyar Karate Szakszövetség