Napokig nem lesz adásban a rádiós.

Július 12-én úgy búcsúzott a hallgatóktól Bochkor Gábor, hogy tíz nap múlva, július 22-én reggel hat óra után ismét élőben jelentkezik a Retro Rádió reggeli műsora.

Ma, július 22-én elindult az adás a Retro Rádióban, ám a műsorvezető nélkül, ugyanis az édesanyja szombaton meghalt.

Lovász László elárulta, őt vasárnap hívta fel Háder György, hogy hétfőn érthető okokból megfogyatkozott létszámmal indul a műsor

– írta a Story.

Édesanyját gyászolja a neves rádiós

Bochkor Gábor munkatársai nem siettetik, a rádiós napokig nem lesz hallható: csak akkor tér majd vissza, amikor már ő is felkészült erre. Igyekeznek mindenben támogatni, hagynak időt neki a gyászra.

„Mérhetetlenül sajnáljuk, és nagyon-nagyon őszinte részvétünk. Természetesen ott vagyunk neki, amennyiben szüksége van erre, és természetesen beszélni fogunk vele”

– mondta Lovász László, a rádió producere.

Bochkor Gábor a magánéletéről nem szívesen beszélt korábban sem, de egyszer kivételt tett. A Retro Rádió reggeli műsorában az édesapja elvesztése utáni időszakról beszélt és kiderült, fiatal volt, amikor édesapja meghalt.

„Ez nem lesz egy vidám történet… Apukám halála volt az, amikor – bár jól kereső gyerekből – huszonévesen hirtelen önellátóvá, majdhogynem családfenntartóvá váltam.

Addig nem gondolkodtam azon, mikor lesz lakásom,

meddig tart az a munka… akkor kezdtem el a Danubiust… élveztem az életet, buli, nők… Onnantól viszont el kellett kezdenem tervezni, hogy mikor lesz saját lakásom. Felmértem, hogy egyáltalán ez a rádiós pálya hosszú ívű-e, vagy csak fellángolás. Azonnal jött egy egzisztenciális átkapcsolás”

– mondta korábbi Bochkor.

Az ismert rádiós édesapja Bochkor Jenő, édesanyja Marik Marianna volt. Felsőfokú tanulmányokat a Humboldt Egyetemen folytatott Berlinben 1983-tól 1988-ig angol-germanisztika szakon.

1986-ban kezdte a rádiózást az akkor még német nyelven sugárzó Danubius Rádióban.

1999 és 2009 között a Sláger Rádió Bumeráng című reggeli műsorának egyik szerkesztő műsorvezetője volt Boros Lajos és Voga János mellett.

2010-től 2012 augusztusáig a Sláger Rádió frekvenciáját megszerző Neo FM-en vezetett velük műsort. 2014. október elsejétől a Music FM Önindító című reggeli műsorának műsorvezetője volt 2019. február 7-ig. 2020. augusztus 31-től a Retro Rádió reggeli műsorát vezeti Lovász Lászlóval, Bochkor címmel.

Forrás: origo.hu

Kiemelt kép: Bochkor Gábor/Retro Rádio/Facebook