Jövőre összeolvad a MÁV és a Volánbusz.

A Volánbusz és a MÁV-Start összeolvadásáról megszületett a végső döntés: 2025. januártól egyetlen gigantikus konglomerátumot alkot a két cég – írta meg a magyarbusz.info.

Januárban megszűnik a Volánbusz

A MÁV–Volán csoport felett az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket gyakorló építési és közlekedési miniszter, Lázár János hivatalosan is elrendelte a

két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését.

Az elmúlt hetekben, hónapokban már sokszor emlegetett MÁVAUT-koncepció jogi és adminisztratív folyamatainak év végéig kell lezárulniuk.

Az integrációs folyamat eredményeként a két állami szolgáltatóvállalat a MÁV-HÉV Zrt. személyszállítási üzletágával és a MÁV Rail Tours Kft.-vel kiegészülve egyetlen társaságként folytatja majd tovább tevékenységét

MÁV Személyszállítási Zrt. néven.

A két cég összeolvadásával tehát a Volánbusz teljesen elveszti önállóságát, valamint márkanevét, és beleolvad az új egyesült társaságba. Az integrációnak az ígéretek szerint elsősorban cégjogi jelentősége lesz.

Elvileg a munkavállalók napi munkavégzését az összevonás alig érezhetően érinti majd.

Főként a menedzsment működésével, a háttér- és támogatóterületek hatékonyabbá tételével összefüggő változások lesznek – legalábbis ez a terv.