A leggyorsabb és legfinomabb puha pizzatészta – próbáld ki ma

Nagymama árulta el a titkos receptet.

A leggyorsabb és legfinomabb puha pizzatészta – próbáld ki ma

Sokan vagyunk akik imádjuk a pizzát.

De sokan vagyunk olyan helyzetben is, hogy nincs elég időnk az étel elkészítésére, mert közben millió más dologgal is foglalkozni kell.

Nálunk ez a recept mindig aduász.

5 perc alatt bekészíted, 40 percig kel a tészta, így sok mindent el lehet intézni közben. Ezután még 5 perces művelet rárakni a feltétet, majd amíg a sütőben sül ismét szabad vagy. Aztán jöhet a finom ebéd, uzsonna, vacsora.

Nagyon praktikus recept, sokszor úgy indulunk vendégségbe, hogy a bekevert tésztát egy tálban viszem magammal, mire odaérünk pont megkel és pár perc múlva ehetünk is. Nagymamának pedig végtelenül hálásak vagyunk, hogy megosztotta velünk a titkot.

Hozzávalók a tésztához (8 szelet pizza):

  • 2 dl langyos víz
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 1 tasak instant élesztő vagy 2 dkg nyers élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csapott evőkanál só
  • 1 evőkanál olaj

A mérőedénybe kimérjük a vizet, elkeverjük benne a cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amíg felfut kicsit (körülbelül 1,5 perc) be is készítjük egy tálba a többi hozzávalót.

A tálba mérjük a lisztet, összekeverjük a sóval és mehet bele az egy evőkanál olaj.

Már bele is önthetjük az élesztős keveréket.

Összegyúrjuk 1 perc alatt amíg a tészta homogén ruganyos nem lesz, majd le is takarhatjuk a konyharuhával és meleg helyre tesszük. 40 percig kel a tészta, szóval irány a játszótér, a porszívózás vagy bármi más tevékenység. Ha megcsúsztok az idővel és egy órát kell akkor sincs gond.

40 perc múlva a tésztát ketté választjuk és olajozott tepsire (nem kell papír, nem ragad oda) két pizzává nyomkodjuk szét óvatosan ujjbeggyel kb 0,5 cm vastagra.

Feltétek:

Be is izzíthatod addig a sütőt. Majd ki hogy szereti, mi ketchuppal kenjük be vékonyan a tésztát, jöhet egy kis oregánó vagy más fűszer. Mehet rá soka, kolbász, ami jólesik és a végén reszelt sajt. Már be is dobhatjuk a sütőbe.

Sütés:

Nálunk légkeveréssel 180 celsius fokon 17 perc alatt sül meg.

Másodszorra csukott szemmel fogod elkészíteni, imádni fogják a gyerekek és az unokák is.