Nagymama árulta el a titkos receptet.
A leggyorsabb és legfinomabb puha pizzatészta – próbáld ki ma
Sokan vagyunk akik imádjuk a pizzát.
De sokan vagyunk olyan helyzetben is, hogy nincs elég időnk az étel elkészítésére, mert közben millió más dologgal is foglalkozni kell.
Nálunk ez a recept mindig aduász.
5 perc alatt bekészíted, 40 percig kel a tészta, így sok mindent el lehet intézni közben. Ezután még 5 perces művelet rárakni a feltétet, majd amíg a sütőben sül ismét szabad vagy. Aztán jöhet a finom ebéd, uzsonna, vacsora.
Nagyon praktikus recept, sokszor úgy indulunk vendégségbe, hogy a bekevert tésztát egy tálban viszem magammal, mire odaérünk pont megkel és pár perc múlva ehetünk is. Nagymamának pedig végtelenül hálásak vagyunk, hogy megosztotta velünk a titkot.
Hozzávalók a tésztához (8 szelet pizza):
- 2 dl langyos víz
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 tasak instant élesztő vagy 2 dkg nyers élesztő
- 30 dkg liszt
- 1/2 csapott evőkanál só
- 1 evőkanál olaj
A mérőedénybe kimérjük a vizet, elkeverjük benne a cukrot és beleszórjuk az élesztőt. Amíg felfut kicsit (körülbelül 1,5 perc) be is készítjük egy tálba a többi hozzávalót.
A tálba mérjük a lisztet, összekeverjük a sóval és mehet bele az egy evőkanál olaj.
Már bele is önthetjük az élesztős keveréket.
Összegyúrjuk 1 perc alatt amíg a tészta homogén ruganyos nem lesz, majd le is takarhatjuk a konyharuhával és meleg helyre tesszük. 40 percig kel a tészta, szóval irány a játszótér, a porszívózás vagy bármi más tevékenység. Ha megcsúsztok az idővel és egy órát kell akkor sincs gond.
40 perc múlva a tésztát ketté választjuk és olajozott tepsire (nem kell papír, nem ragad oda) két pizzává nyomkodjuk szét óvatosan ujjbeggyel kb 0,5 cm vastagra.
Feltétek:
Be is izzíthatod addig a sütőt. Majd ki hogy szereti, mi ketchuppal kenjük be vékonyan a tésztát, jöhet egy kis oregánó vagy más fűszer. Mehet rá soka, kolbász, ami jólesik és a végén reszelt sajt. Már be is dobhatjuk a sütőbe.
Sütés:
Nálunk légkeveréssel 180 celsius fokon 17 perc alatt sül meg.
Másodszorra csukott szemmel fogod elkészíteni, imádni fogják a gyerekek és az unokák is.