Valószínűleg a te háztartásodban is megfordult már, egyébként pár száz forintért beszerezhető.

A meleg nyári időszakban szinte elkerülhetetlen, hogy lábaink előtérbe ne kerüljenek. Ilyenkor pedig nagyon kellemetlen lehet, ha sarkunkon repedezett a bőr, talpunk tele van bőrkeményedéssel és esetleg körömgombával és kellemetlen szaggal is küzdünk.

Mielőtt azonban a költséges pedikűrt választanád, eláruljuk, mi az a gazdaságos szer, amivel könnyen felveheted a harcot az előbb említett problémákkal:

Dr. Neera bőrgyógyász, sebész a TikTok-oldalán osztotta meg tudását követőivel. Most azt is elárulta, mi az egyik kedvenc személyes higiéniai tippje:

Almaecet

Az almaecetről bár eddig is tudtuk, hogy rengeteg pozitív hatása lehet szervezetünkre, akár a fogyást is elősegíti. Most a bőrgyógyász azt is elárulta, hogy ez a természetes összetevő képes akár a bőrkeményedéssel, körömgombával és kellemetlen szagokkal is felvenni a harcot.

Így készítsd el

Nem kell mást tennünk, mint egy csésze almaecetet összekeverni 4 csésze langyos vízzel, és ebbe a keverékbe áztatni lábainkat negyed órát. A kezelést egyéntől függően megismételhetjük hetente háromszor.

A bőrgyógyász szerint az egyszerű almaecetnek antibakteriális, gombaölő és hámlasztó hatása van, így megoldást jelenthet a fent említett problémákra:

@dermatologysurgeon Here is a personal hygiene tip I will not gatekeep as a dermatologist. Apple cider vinegar contains malic acid, which can help exfoliate and heal rough, cracked feet & also has antibacterial and antifungal properties to help get rid of smelly feet odor, toenail fungus and athlete’s foot. #feetcare #fyp #footfungus ♬ where is my mind (piano version) – your movie soundtrack

Forrás: sassy.hu