Megdöbbentő: Latinovits Zoltán és Körtvélyessy Zsolt ittasan karambolozott (+videó)

Kis híján tragédia lett belőle.

Megdöbbentő: Latinovits Zoltán és Körtvélyessy Zsolt ittasan karambolozott (+videó)

Kis híján tragédia lett a vége az autóbalesetnek.

Eddig sosem hallott történetet fedett fel Körtvélyessy Zsolt. A hetvenes években ugyanis súlyos autóbalesetet szenvedett Latinovits Zoltánnal. A balesetnek

kis híján tragédia lett a vége,

végül bírósági feljelentés és pénzbírság lett belőle.

Latinovics ittasan vezetett amikor megtörtént a baleset

Körtvélyessy Zsolt elárulta, hogy súlyos autóbalesetet szenvedtek Latinovits Zoltánnal a hetvenes években. Emiatt ittas vezetésért feljelentést is tettek Latinovits ellen – írta meg pénteken a Blikk.

Talán kevésbé ismert, hogy a két színész annak idején nagyon jó barátságban volt. Együtt járták az éjszakát és számtalan nehéz helyzetből kellett kimenekülniük.

„Sokat szórakoztunk együtt Zolival, akit többször nekem kellett megvédenem, mert ő hajlamos volt a kekeckedni és rossz emberekbe belekötni. Én meg akkoriban egy elég erős fiú voltam, így amikor együtt voltunk, őt sem merték bántani”

– elevenítette fel Körtvélyessy Zsolt.

Az egyik legemlékezetesebb közös élménye a legendás színésszel az volt, amikor egy iszogatást követően autóba ültek, majd egy fának csapódtak. Ennek kis híján tragédia lett a vége.

Egy bárból indultak

„Azon az éjszakán egy bárban futottam össze Zolival… A teraszon ült, és mondta nekem, hogy nem akarják kiszolgálni, mire megnyugtattam, hogy ne aggódjon, lemegyek és hozok valamit neki. Mivel én jóban voltam a tulajjal, így gond nélkül kiadták az italokat, majd visszamentem a Zolihoz és ittunk”

– mondta a Jászai Mari-díjas színész, aki a portállal is megosztotta a történetet.

„Azt tudni kell arról az éjszakáról, hogy a Zoli nagyon zaklatott volt, mivel a Kékfény egyik riportere a nevelőapja után nyomozott, ő pedig mindenképpen meg akarta találni ezt az újságírót, hogy elbeszélgessen vele. Tehát ilyen űzött és ittas állapotban ült be a volán mögé, s már épp indultunk volna, amikor megjelent a Kovács Karcsi bácsi, aki egy tündéri öreg színész volt, és ő is velünk akart tartani. Én hátra ültem Zoli mögé, Karcsi bácsi pedig az anyósülésre, így indultunk el hármasban”

– emlékezett vissza a művész, akiben volt kétség, hiszen korábban már volt egy súlyos autóbalesete.

Fának csapódtak, feljelentés lett belőle

„Elindultunk és egy darabig minden rendben ment, ám a BAH-csomópontnál Zoli nem tudta bevenni az éles kanyart, így nekicsapódtunk egy fának.
Az ütközést követően azonnal kiugrottam a kocsiból, majd elkezdtem tapogatni a combomat, hogy nem tört-e el. Karcsi bácsi szintén kikászálódott az ülésről és magában zsörtölődött, hogy kiszakadt a nadrágja, amit Jávor Palival együtt vásárolt. Ahogy ott álltunk a kocsi mellett, ránéztem Karcsi bácsira, majd mondtam neki, hogy nagy a baj, Zoli meg sem moccan, továbbra is az autóban ült, arccal a kormányra borulva”

– folytatta a megrázó történetet Körtvélyessy Zsolt.

Reggel hat óra lehetett, már sok járókelő volt az utcán, így a csattanás után több ember gyűlt össze az autó körül és kisegítették a színészlegendát az ülésről.

„Lefektették Zolit az autó mellé, de meg sem mozdult, mire odament Karcsi bácsi és erélyesen rászólt, hogy Zoli, keljen fel, magyarok vagyunk! Erre Zoli elmosolyodott, mi meg megnyugodtunk, hogy életben van”

– nevetett a színész visszaemlékezése közben.

Akkor szerencsére nem történt nagyobb baj, a legendás színész egy kartöréssel megúszta az esetet. Az ittas vezetés miatt viszont feljelentést tettek.

„A baleset után rendőrségi feljelentés lett az ügyből, és még tanúskodnom is kellett Zoli mellett, akit végül persze, alaposan megbüntettek, illetve talán még a jogosítványát is bevonták, de ebben már nem vagyok biztos”

– zárta visszaemlékezését a színész a portálnak.

Ezt a történetet Körtvélyessy Zsolt a FIX TV Bóta Café műsorában is megosztotta, ami a YouTube-on is elérhető: