Tragédia: 31 évesen szörnyethalt a népszerű fiúbanda énekese

31 éves volt. Nyugodjon békében.

Tragédia: 31 évesen szörnyethalt a népszerű fiúbanda énekese

Liam Payne, a One Direction együttes korábbi énekese 31 éves korában meghalt Argentínában, miután lezuhant egy Buenos Aires-i szálloda harmadik emeletéről – közölte a rendőrség.

Liam Payne

Baleset történt, Payne ittas lehetett

A rendőrség közleménye szerint Payne holttestét azután fedezték fel, hogy egy mentőszolgálat reagált a 911-es hívásra Palermo előkelő negyedében.

A Buenos Aires-i rendőrség szerint a helyszínen tartózkodó rendőrök kezdetben azokra a bejelentésekre reagáltak, amelyek „egy agresszív férfiról szóltak, aki kábítószer és alkohol hatása alatt lehetett”.

Amikor megérkeztek a szállodába, a tisztviselők hangos hangot hallottak egy belső udvaron, mielőtt felfedezték a holttestet. Rendőrségi vizsgálat indult.

A sürgősségi orvosi szolgáltatások igazgatója, Alberto Crescenti elmondta a helyi médiának, hogy Payne „súlyos sérüléseket” szenvedett, és boncolást fognak végezni.

Crescenti nem volt hajlandó válaszolni a Payne erkélyről lezuhanásának körülményeire vonatkozó kérdésekre.

Amint felröppent a halálhír, a rajongók gyülekezni kezdtek a Buenos Aires-i szálloda előtt, ahol a haláleset történt, ezért a rendőrség elkerítette a bejáratot.

„A nappalimban voltam, és a nővérem azt mondta, hogy Liam meghalt” – mondta egy fiatal rajongó a Reuters hírügynökségnek. „Nem hittük el. Közvetlenül azért jöttünk ide, hogy megerősítsük, hogy igaz.”

Payne a 2010-ben az X-Factor TV-show-ban létrehozott fiúbanda, a One Direction tagjaként vált világszerte ismertté, Harry Stylesszal, Louis Tomlinsonnal, Niall Horannal és Zayn Malikkal együtt.

A hónap elején Payne részt vett egykori One Direction bandatársa, Niall Horan argentin koncertjén.

Liam Payne

2008-ban jelentkezett először az X-Factorba

Payne, aki Wolverhamptonban született (Egyesült Királyság), először próbált hírnevet szerezni, amikor 2008-ban meghallgatásra jelentkezett az ITV The X Factor tehetségkutató műsorában, de Simon Cowell zsüri azt mondta neki, hogy „két év múlva térjen vissza”.

Meg is tette, 2010-ben még jobban lenyűgözte a bírákat, és négy másik egyéni reménységgel álltak össze a kiképzőtáborban, és megszületett a One Direction.

A csoportnak négy brit első számú albuma és négy első számú kislemeze volt, valamint a toplisták élére álltak szerte a világon, mielőtt bejelentették, hogy 2015-ben szünetet tartanak.

2017-ben Payne debütáló szólókislemeze, a Strip That Down, amely a harmadik helyet érte el a hivatalos brit listán, és Rita Orával való együttműködése a For You című dalban – a Fifty Shades Freed filmzenéből – szintén a legjobb 10-be került.

2016-ban kezdett kapcsolatba kerülni a Girls Aloud sztárjával, Cheryl-lel, és a következő évben megszületett egy fiuk, Bear. A pár 2018-ban szakított.

Zűrös volt az utolsó pár hete

Az elmúlt hetekben feltételezések keringtek a közösségi médiában más korábbi partnerekkel szembeni viselkedéséről, kedden pedig arról számoltak be, hogy jogi lépéseket tettek annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy kapcsolatba lépjen barátaival és családjával.

Liam Payne halálhíre után azonnal özönleni kezdtek a tiszteletadások a közösségi médiában.

„Szeretetemetés részvétemet küldüm családjának és szeretteinek” – írta Paris Hilton a Twitteren. „RIP barátom.”

Az Instagramon Dermot O’Leary műsorvezető elmondta, hogy szeretettel emlékszik Payne-re.

„Emlékszem rá, amikor 14 éves volt, amikor megjelent az X-faktor meghallgatásán, és lenyűgözött minket a Sinatra éneklésével” – írta a párról készült kép mellé.

„Mindig öröm volt, mindenkire jutott ideje, a rendőrökre, hálás és mindig alázatos volt.”

(BBC.com)