Megfenyegették Németh Szilárdot, terhelő bizonyítékokat ígérnek róla

Egykori párttársa fordult ellene.

Megfenyegették Németh Szilárdot, terhelő bizonyítékokat ígérnek róla

Betelt a pohár: az alpolgármester kitálalná Németh Szilárd mocskos ügyeit

„Októbertől nem leszek alpolgármester,

de egy becsületbeli ügyem hátravan”

– írta többek között Ábel Attila, Csepel Fideszből kirúgott polgármestere a bejegyzésében. A politikus eltávolításáról még tavaly döntött Németh Szilárd.

Ábel Attila, Csepel alpolgármestere arról írt a Facebook-oldalán, hogy amennyiben Németh Szilárd honvédelmi államtitkár nem bontja le a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia előtti kordont – amellyel visszavonná az ellene tett feljelentést –, akkor nyilvánosságra fogja hozni azokat a dokumentumokat, amelyekből világosan kiderül, hogy miért veszített a Fidesz egy budapesti kerületben.

Hozzátette: ezeket az iratokat kizárólag fideszes politikusok, valamint kormánypárti médiaszemélyiségek ismerhették meg eddig.

Ábel Attila Németh Szilárd kapcsán írt bejegyzését alább közöljük:

Októbertől nem leszek alpolgármester, de egy becsületbeli ügyem hátravan

2024. április 17-én a Csepeli Hírmondóban jelentettem be, hogy ha Borbély Lénárd polgármester és csapata nyer a választáson, októbertől nem folytatom képviselőként a munkámat. A választás napján azt mondtam a polgármester úrnak, az lenne számomra a >>nirvána<<, ha akkorát nyernénk, hogy a kompenzációs listára sem lenne szükség. Így történt.

Október 1-jétől ezért alpolgármesterként sem folytatom a munkámat.

Ez az én döntésem, amit Borbély Lénárd polgármester úr elfogadott. A döntésemnek családi, személyes és politikai okai egyaránt vannak. Ahogy arról Csepeli Hírmondóban beszéltem áprilisban, a Németh Szilárd-féle Fidesz és a DK–MSZP–Momentum összehangolt lejárató kampánya bumeránghatást váltott ki.

Mi minden ziccert kihasználtunk. Életem legnagyobb szakmai sikere a júniusi totális győzelmünk. A családommal azonban megszenvedtük az elmúlt hat évet. A bennünket ért árulást és a bosszúhadjáratot. Nem tervezem a végleges elfordulást a politikától, de szükségem van egy kis időre, hogy rendezzem az életemet.

Előtte azonban van még egy becsületbeli ügyem

Németh Szilárd 2018 óta próbál bennünket megbuktatni, ellehetetleníteni,

börtönbe juttatni.

Mi június 9-én, a választás napján megkaptuk az elégtételt és elástuk a csatabárdot. Ő nem. Minden elképzelhető eszközzel, továbbra is fáradhatatlanul harcol ellenünk és a csepeliek ellen. A Fidesz alelnökeként és választókerületi elnökként ehhez megvan a hatalma. És ő minden egyes nap él ezzel a hatalmával.

Tusnádfürdőn összetalálkoztunk Szilárddal.

Minősíthetetlenül részegen bocsánatot kért egy olyan embertől, akit több évtizedes munkaviszony után rúgtak ki egy állami cégtől.

Hozzám is odajött,

kezet nyújtott, pedig közben büntető feljelentést tett ellenem.

A kézfogás után Morovik Attila alpolgármester társam iskolaigazgató feleségét mentették fel az állásából. Ez a sokadik hasonló eset volt: nem véletlenül beszéltünk arról, hogy alvilági eszközökkel harcol ellenünk.

Borbély Lénárd polgármester ellen Szilárd egyik képviselőjelöltje tett feljelentést, mert négygyermekes apaként családi házat épített. A Fidesz alelnöke szerint ugyanis

az Orbán kormány idején családi házat csak azok tudnak építeni, akik lopnak.

Ez súlyos bírálat, még ha nem is igaz.

Azt is állítja, hogy mindent >>kivittünk a Fideszből<<, és a sajtóban támadtuk, pedig a konfliktusunkat valójában belül próbáltunk elrendezni – amíg csak lehetett. Ám a Fideszben egy súlyos rendszerhiba miatt a választókerületi elnököknek akkor is igazuk van, ha nincs igazuk, és joguk van saját pártjukat megbuktatni. Ahogy az Csepelen, Hatvanban és még ki tudja hány helyen történt.

Németh Szilárd egy belső, fideszes levelezés miatt tett büntető feljelentést ellenem, amiben – szerintem – nincs bűncselekmény. Leírtam a konfliktusaink eldurvulásának menetét és okait, mellékeltem a dokumentumait. Emiatt folyik velem szemben rendőrségi nyomozás. Vagyis a Fidesz alelnöke konkrétan olyan információkat vitt rendőrségre, amik egy párt belügyei kellett volna, hogy maradjanak.

Az tudjuk, hogy ami Amerikában vagy Európában bekerül a rendőrségre, ügyészségre, bíróságra, az egy idő után kikerül az internetre is.

Ketyeg az óra

A Fidesz alelnökének feljelentése, a büntetőeljárás dokumentumai így fél-egy éven belül, de esetleg éppen a 2026-os választási kampány idején

ki fognak kerülni a nagyközönség elé. Mindez idő kérdése.

Ezért ha folytatódik ellenem ez az eljárás, akkor teremtek tiszta helyzetet, ha még most nyilvánosságra hozok mindent.

Elvégre Németh Szilárd nagy nyilvánosság előtti rágalmazás címén tett ellenem feljelentést!

Akkor már legalább ez, a nagy nyilvánosság legyen igaz, és ne csak a dokumentumok válogatott részletei szivárogjanak ki a sajtóba fél vagy egy év múlva.

De adok neki a hat év után még néhány nap gondolkodási időt.

Ha lebontja a KIMBA körüli kordont, nem kell nyilvánosan bocsánatot kérnie, és nem kell közzétennie, hogy visszavonta a feljelentését. Akkor elhiszem. Mert ez a kerítés az ő szívcsakrája.

Amennyiben hétfő reggel ott lesz a kordon, néhány fontos anonimizálást követően

elkezdem nyilvánosságra hozni a feljelentés tárgyát.

Azt a levelet, azokat a feljegyzéseket és dokumentumokat, melyekhez hasonlókat csak fideszes politikusok, valamint kormánypárti médiaszemélyiségek kaptak és ismertek meg.

Ők évek óta tudják, hogy mi történik Csepelen, miért verték rommá a kormánypártot egy budapesti kerületben.

Csak a többségük vagy nem csinált semmit ez ellen, vagy még segítettek is Szilárdnak.”

(Ábel Attila/Facebook)