A Teleki Blanka Gimnázium épületénél történt omlás következtében egy autóban komoly kár keletkezett.

Szerda hajnalban leomlott a vakolat a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzatáról, és ráesett egy diák autójára – írta meg a telex.hu.

Hatalmas szerencse, hogy a diákok nem voltak ott az omlás pillanatában a gimnázium falánál

Az autóban jelentős kár keletkezet: a motorháztető behorpadt.

A leomlott homlokzat mellett közvetlenül egy járda fut, ahol a diákok is szoktak beszélgetni.

A Pedagógusok Szakszervezete a portállal azt közölte, hogy hatalmas szerencse, hogy nem járt arra éppen senki. Ha ugyanis a vakolat a járdára zuhan, akár komolyabb baj is történhetett volna.

„Évek óta balesetveszélyes az iskola homlokzata.

Több helyen kordonnal van elkerítve és ki van rá írva az omlásveszély. Sajnos itt éppen nem volt. Az autót már csak a történtek után kerítették körbe az iskola dolgozói a biztosító kérésére, hogy amíg a kárszemle megtörténik, addig maradjon érintetlen a helyszín. Mivel az a rész közterület, így az iskolának nincs joga azt lezárni, ezért vették le onnan”

– mondta el a portálnak Bontovics Ignác.

Lázárék a gimnázium felújításán is „spóroltak”, ezért történhetett az omlás

A gimnázium épületének felújítását már régen tervbe vették. Herczeg Zsolt, a helyi fideszes országgyűlési képviselő 2022-ben Facebook-bejegyzésben jelentette be az örömhírt, miszerint megkapták a pályázati pénzt a munkálatokra. Az akkori hírek szerint

közel 1,8 milliárd forintból újították volna fel az épületet.

Azonban Lázár János építési és közlekedési miniszter 2022 májusa óta már több mint 270 beruházást függesztett fel, többek között a mezőtúri gimnázium felújítását is.

(Herczeg Zsolt / Facebook)