Laktató, forró finomság.
Hidegben-esőben: Imádni fogod a forró és isteni sütőtökkrémlevest
Szívet és gyomrot melengető finomság.
Beköszöntöttek az igazi, őszi hűvös napok. Ilyenkor jólesik egy forró finomság, amikor csurom vizesen hazaérve végre melegbe burkolózhatunk. És még egy jó hírünk van. Végre elkezdődött a sütőtökszezon!
Hozzávalók:
1 közepes méretű sütőtök
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
1 csipet szerecsendió
2 dl habtejszín
pici só, bors
citromlé
1 ek olaj
bacon vagy pirított tökmag
Kapcsolódó: Tökfőzelék tyúkpörkölttel? Miért ne! Mutatunk egy igazi magyaros receptet
Elkészítés:
A sütőtököt 200 fokra melegített sütőben kis darabokra vágva puhára sütjük. Ha kész, leszedjük a héját.
Kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát és rádobjuk a tökdarabokat. Felengedjük egy kevés vízzel és beletesszük a fűszereket és a leveskockát. Kb 10 percig főzzük.
Botmixerrel összekeverjük miután lehúztuk a tűzhelyről.
Felöntjük ízlés szerint tejszínnel, utána már nem főzzük. Mi habtejszínt használunk, mert édeskésebb ízt ad, de megfelelő a főzőtejszín is. Ízlés szerint citromlével is megbolondíthatjuk.
Tetejére bacont vagy tökmagot pirítunk.
Forrón isteni!