Román idegsebész: Sokan nem gondolják, de az agynak is szüksége van pihenésre és tiszteletre

A napi rutin megválasztása fontosabb, mint gondolnánk.

Román idegsebész: Sokan nem gondolják, de az agynak is szüksége van pihenésre és tiszteletre

Dr. Alexandru Vlad Ciurea idegsebész, rengeteg műtéti beavatkozással a háta mögött egy interjúban elmondta: az agyunknak is szüksége van a megfelelő bánásmódra a hatékony működés érdekében, majd konkrét cselekvéseket ajánlott reggelre és estére.

“Idegsebészként a műtőben és a rendelőben nagyon sok szenvedéssel találkozom. Az idegsebészeti beavatkozások általában rémülettel töltik el mind a beteget, mind pedig a hozzátartozókat. Nagyon aggódnak a műtét miatt. A beavatkozást végző csapat részéről igen nagyfokú szakértelem és koncentráció szükséges. Az agy nem olyan szerv, amit csak úgy a kezedben tarthatsz. Sokan nem gondolják, de az agynak is szüksége van pihenésre és tiszteletre” – mondta a szakember .

“Az agy sosem alszik, de létezik néhány olyan módszer, amely segítségével pihenhet és regenerálódhat. Az agynak pozitív ingerekre van szüksége” – mondta az idegsebész.

Így tudjuk megőrizni agyunk egészségét

Reggel ébredés után kezdjünk a napot egy nagy pohár vízzel.

Az idegsebész azt tanácsolta, hogy semmiképp ne a telefonunk legyen az első inger, amivel találkozunk felkelés után.

Helyette nézzünk ki az ablakon, kémleljük az eget, a fákat, illetve ha kertes házban lakunk, akkor menjünk ki a zöldbe – ezen cselekvések jó hatással vannak mentális egészségünkre.

A kellemes zene is nyugtatóan hat az agyra, ezért naponta többször hallgassunk valamilyen meditatív muzsikát, vagy olyat, ami jól érzéssel tölt el minket.

Figyeljünk oda a táplálkozásunkra, próbáljunk könnyű ételeket fogyasztani, mert, ha túlságosan tele van a gyomrunk, az agyunknak is nehezebb és több munkát kell végezzen.

Vörösbort időnkét mértékkel lehet fogyasztani, mivel az tisztítja a véredényeket, azonban az alkohol csínján kell benni, mert az pusztítja az idegsejteket.

Sokkal kevesebb időt kellene a tévé előtt tölteni, csökkentve a negatív hírek “fogyasztását”.

A napi egy csomag cigaretta elszívása nagyon káros, de ha valaki mindenképp élne ezzel a szenvedéllyel, hetente egyszer még esetleg belefér egy szál minőségi szivar – tanácsolta az idegsebész.

“Szánjunk egy kis időt magunkra minden nap. Ajándékozzuk meg magunkat egy néhány percnyi csenddel, belső békével és örömmel. Ha figyelmet fordítunk magunkra, a dolgaink rendben lesznek. A boldogság egy igazi táplálék az agy számára” – mondta dr. Ciurea.

Kiemelt kép: Dr. Alexandru Vlad Ciurea
Forrás: Filantropikum.com