Előkelő, közkedvelt ünnepi menü: baconbe tekert barackkal töltött csirkemell 

Amilyen bonyolultan hangzik, olyan egyszerűen megvan.

Előkelő, közkedvelt ünnepi menü: baconbe tekert barackkal töltött csirkemell 

Karácsony lesz nemsokára, és sokan bajlódnak azzal, hogy mi készüljön az ünnepi asztalra, illetve, hogyan készítsünk finom, de nem mindennapi ételt az asztalt.

A baconbe tekert, barackkal töltött csirkemellel nem kell sokat bajlódnunk, elegáns, mégis közkedvelt étel, ami remekül mutat a karácsonyi vacsorán, amelyhez egy receptet is mutatunk:

Baconbe tekert barackkal töltött csirkemell

Hozzávalók:

4db csirkemellfilé

bors
4tk kakukkfű
2tk rozmaring
2tk zsálya
40dkg őszibarack vagy nektarin
40dkg bacon
1ek olívaolaj
1fej fokhagyma
1dl víz

ELKÉSZÍTÉS

Előkészítjük az alapanyagokat.

A barackot megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, majd a magját eltávolítjuk, cikkekre daraboljuk, a fokhagyma tetejét levágjuk, és egészben hagyjuk.

A csirkemelleket egy kés segítségével „pillangó” alakúra nyitjuk, úgy, hogy a húst hosszában kezdjük félbevágni, de nem vágjuk át teljesen, csak nagyjából a háromnegyedéig, majd kinyitjuk. A hússzeleteket klopfoló segítségével könnyed mozdulatokkal klopfoljuk, használjuk a klopfoló lapos felét, ne verjük szét a hús rostjait, csak kicsit lapítjuk és szélesítjük.

A klopfoláshoz használhatunk folpackot, ezzel is védjük a hús szerkezetét. Az elkészült csirkemellszeletek mindkét oldalát ízesítjük sóval, borssal, majd fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és zsályával.

A fűszerezett filét keresztbe fektetjük a deszkán, a felénk eső harmadába rakjuk a barackcikkeket, kevés zsályával meghintjük, és feltekerjük a szeleteket, a végeket benyomkodjuk, feszes, szép batyukat formázunk.

A baconszeleteket egyesével hosszában a vágódeszkára tesszük, ügyelve arra, hogy a szeletek fedésben kerüljenek egymás mellé. Annyi bacont terítsünk le, hogy a csirkemellbatyuk hosszúságával legalább megegyezzen. Így biztosan egyben tartja a batyukat, a bacon íze egyenletesen átjárja a húst, illetve esztétikailag is szebb látványt nyújt.

Ezek után a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőtálba kevés olívaolajat öntünk, belehelyezzük a göngyölt töltött húsokat, ügyelve arra, hogy a bacon végei alul legyenek, így sütés közben megtartja a szalonna a formáját.

Beteszünk a roládok közé az egész fokhagymát, vizet öntünk a tálba, lefedjük fedővel, vagy betakarjuk alufóliával, és 25 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fedőt, és további 25-30 percig szép pirosra sütjük.
Az elkészült csirkeroládokat szeletekre vágjuk, és a kisült szafttal meglocsolva tálaljuk, köretnek burgonyapürét, rizst vagy egy könnyű salátát kínálunk mellé.

Íme egy videó, ami bemutatja, hogyan tudod elkészíteni ezt az isteni ételkölteményt:

Forrás: mindmegette.hu