Hallgatni arany – tartja a mondás.

Az egész országot mélyen megrendítette Karsai Dániel halála

Megírtuk, hogy óriási felháborodást váltott ki a Pesti TV nevű csatorna egyik munkatársának kijelentése, amelyet a múlt héten elhunyt ALS-betegséggel küzdő Karsai Dánielről tett. Mint ismert, az alkotmányjogász három éven keresztül harcolt a halálos betegséggel. Akkor vált országosan ismertté, amikor a strasbourgi bírósághoz fordult, hogy kérvényezze az eutanáziát.

Karsai Dániel szerette volna méltósággal befejezni életét. Halála után a Magyar Orvosi Kamara közösségi oldalán jelentette be, hogy emlékdíjat alapítanak az ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász tiszteletére.

Kroó Zita nem értette

Kroó Zita, a propagandaportál „műsorvezetője” az egyik adásban kijelentette:

„Karsai Dániel, mondjuk ki, emiatt a betegség miatt halálra volt ítélve. Tényleg csak az volt, hogy na, mikor fog ez bekövetkezni. Tehát hogy az emberben, már bocsánat, de ne legyen annyi türelem, hogy megvárja azt, hogy az élet mondja:

»Danikám, akkor most van vége!«, és akkor utána ebből ekkora politikai ügyet csinálunk, én ezt nem értem.”

Sokakban mély döbbenetet és megütközést váltottak ki a minimális emberséget és részvétet nélkülöző mondatok.

„Nem írok semmit erre a… Nem lenne olyan keresztényi… Komolyan, kik ezek?????”

írta közösségi oldalán Lilu.

„Kolleganőm. Ja, nem”

– tette hozzá.

Ismét megszólalt Kroó Zita, aki továbbra sem érti

Kroó a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést péntek este, azonban posztjával nem igazán sikerült hűtenie a kedélyeket. Bocsánatot nem kért, valamint „kedves őrjöngők” felütéssel indította bejegyzését, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy fel sem fogta pontosan, hogy miről beszélt.

„Kedves őrjöngők, akik a Karsai Dániel téma miatt most megölnétek engem. Nézzétek meg a teljes vlogot, ne csak szalagcímeket olvassatok. Arról szólt ugyanis az amit mondtam, hogy az életet Isten adja és ő is veszi el. Tudom, ti ezt másképp látjátok,

de legyetek annyira liberálisok, hogy az én véleményemet is elfogadjátok”

– fogalmazott bejegyzésében a fogalmatlan Kroó Zita, aki kegyeletsértő megnyilvánulásait folytatva még a liberalizmust is beemelte mondandójába.

Érdemes megjegyezni, hogy a „műsorvezető” megnyilvánulásaival kapcsolatban többek úgy gondolják, Kroó érzéketlen, de volt olyan hozzászóló is, aki egyenesen pszichopatának nevezte. Többek felvetették posztja alatt, hogy amennyiben ő vagy szerette kerülne hasonló helyzetbe, mint amilyenbe Karsai Dániel, akkor elképzelhető, hogy más lenne a véleménye. Volt hozzászóló, aki felvetette, hogy nőként, édesanyaként, hogyan lehet valaki ennyire érzéketlen.

(Kroó Zita/Facebook)