Érdemes a napokban, még karácsony előtt megejteni az év utolsó tankolását, és nem csak amiatt, mert most még alacsonyabb áron juthatsz üzemanyaghoz:

„A korábbi évek tapasztalatai alapján a gépjármű-tulajdonosok jelentős része az év utolsó napjaiban, jellemzően a két ünnep közötti időszakban tankol a legtöbbet, így a benzinkutak forgalmában is jelentős növekedés várható. Ráadásul a közfeladatot ellátó szervek, a mentők, a rendőrök és a tűzoltók részéről is keresletnövekedés várható az év utolsó napjaiban” – olvasható abban az Index birtokába jutott levélben, amelyet a Mol-csoport küldött a kereskedelmi partnereinek.

Ezért sem érdemes karácsony után tankolni

A vállalat a jövőre megemelkedő jövedéki adó miatt is nagyobb forgalomra számít, így a töltőállomásokon a hirtelen megnövekedett kereslet torlódásokat okozhat. Éppen ezért nemcsak anyagilag jársz jobban, hanem az ünnepi tumultusból is kimaradhatsz, ha időben tankolsz.

A levélben a helyzetre reagálva hangsúlyozták:

Elegendő üzemanyagunk van ahhoz, hogy kiszolgáljuk az igényeket, de minél több megrendelést kapunk egyszerre, annál hosszabb logisztikai futamidővel kell számolnunk.

A Mol-csoport ellensúlyozva a helyzetet, olyan logisztika ütemezést alakított ki, amellyel az év végi kiszolgálást fel lehet gyorsítani.

Az üzemanyagár egyébként pont ma emelkedett, de még így klasszisokkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Hogy jövőre a jövedéki adó emelkedése miatt mekkora drágulás várható, arról itt olvashatsz.

Kiemelt kép: pexels.com

Forrás: divany.hu