Szörnyű hír.

Meghalt a gyulafehérvári Mihai Viteazul Katonai Főgimnázium egyik tanulója csütörtökön, miután leugrott az iskolaépület negyedik emeletéről. Annak ellenére, hogy a gimnáziumi felvételi alkalmával tartott pszichológiai vizsgálaton alkalmasnak nyilvánították a fiút.

A hírt megerősítette az Agerpres hírügynökségnek Ioana Popa, a főgimnázium szóvivője. A tanulót megpróbálták újraéleszteni a helyszínre érkező mentősök, de próbálkozásaik nem jártak sikerrel. Már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az ügyet a katonai ügyészség vizsgálja. A 15 éves tinédzser Máramaros megyei volt.

Az Adevărul beszámolója szerint, a kiskorú katonai ruhában jelent meg a reggeli névsorolvasáson, majd visszament a szobájába, az épület negyedik emeletére. Ott feltehetően átöltözött, majd nem sokkal később az épület előtt találtak rá.

A holttestet a megyei törvényszéki orvostani intézetbe szállították a boncolás elvégzése érdekében.

A gimnáziumi felvételi rendjébe tartozó pszichológiai vizsgálaton alkalmasnak nyilvánították a gyulafehérvári Mihai Viteazul Katonai Főgimnázium tanulóját.

Több hasonló eset az elmúlt időszakban Romániában

Tavaly decemberben egy 11 éves fiú ugrott ki egy iskolaépület harmadik emeletéről, a gyermeknek eltört a karja és mellkasi sérüléseket szenvedett, illetve december elején egy 11 éves Iasi-ban élő kislány is kiugrott az iskola második emeletéről, miközben ugyanazon a napon Zilahon egy 14 éves várandós lány vetette a mélybe magát egy gyermekeknek fenntartott szociális központ második emeletéről. Két 15 éves lupényi lány is meghalt decemberben, kiugrottak egy elhagyatott gyárépületből. – olvasható a Maszol.ro portálról.

Forrás: minden-egyben.com

Kiemelt kép: a gyulafehérvári Mihai Viteazul Katonai Főgimnázium/Facebook