Galkó Balázs, 74 éves színész az elmúlt időszakban több helyen nyilatkozott arról, hogy régóta nincsen rendszeres munkája, színészként egy ideje nem kap új szerepeket, és a sovány, 120 ezer forintos nyugdíjából nem tud megélni. Korábban egy felhívást is közzétett, miszerint már bármit elvállalna a megélhetése érdekében, legyen az versmondás, statisztálás, családi ünnep-szervezés, gyerekfelügyelet vagy kutyasétáltatás.

Az esettel kapcsolatban közölte, a politika hallgattatta el, és emiatt nem hívják sehova színészként.

„Napra pontosan emlékszem rá, mikor került bélyeg a homlokomra – mondta Galkó Balázs. – Amikor népünk vezetői az Operaházban ünnepelték a sokadik alaptörvény beiktatását, az utcán pedig ezrek tüntettek 2012-ben, én az alkalmi színpadon verset mondtam, és elénekeltettem az emberekkel a Szózatot. Azóta persona non grata vagyok a hatalom szemében, és ezt lépten-nyomon éreztetik is velem.”

A színművész három darabban szerepel még a József Attila Színházban, ahogy fogalmazott: „ha nem ilyen igaz ember Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, már semmi közöm nem lenne ehhez a gyönyörű hivatáshoz”.

Az év elején közösségi oldalán arról írt, jelentkezett a Radnóti Színház portás-recepciós állására, de nem vették fel. A teátrum igazgatója, Kováts Adél azt mondta, bár Galkó jelentkezését elutasította, segíteni szeretne a színésznek. Úgy szintén Hernádi Judit is, aki a kisföldalattin szeretetett volna pénzt adni kollégájának.

Galkó Balázs pénteken Facebook-profiljára írta ki, hogy „Lett munkám! Köszönök minden segítséget!”, amit a Blikk szúrt ki. A lap felkereste a színészt, aki érdeklődésükre elárulta, milyen munkát talált:

„Hivatalsegéd vagyok egy könyvelőcégnél. Minden olyan irodai munkát el kell végezzek, amelyet egy hivatalsegéd végez, például én viszem a postára a leveleket. Nagyon örülök ennek, most is épp az irodába tartok”

– mondta Galkó Balázs, akinek különösen jól esett, hogy a munkaadója kereste meg őt a lehetőséggel.

Forrás: Nlc.hu 24.hu

Kiemelt kép: Galkó Balázs/MTI/Szigetváry Zsolt