Petíciót indítottak, hogy Horváth József maradhasson az igazgató a Vasvári Pál Gimnáziumban.

A Vasvári Pál Gimnázium leváltott igazgatója miatt tüntetnek szerdán

Tüntetést jelentettek be szerdára a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium igazgatója miatt, akinek annak ellenére nem hosszabbították meg a megbízatását, hogy más nem is pályázott az igazgatói posztra és a közösség is elégedett volt a munkájával – írta a Telex.

A helyi lakosok

petíciót indítottak, hogy Horváth József maradhasson az igazgató.

A petíciót már csaknem hétezren írták alá. Az akciót kezdeményezők szerint a pályázatot elbírálók nem indokolták meg, hogy miért utasították el a jelenlegi igazgatót. Hangsúlyozták, hogy a döntést szakmailag teljesen megalapozatlannak és

elfogadhatatlannak tartják.

Török Szabolcs tankerületi vezető a lap megkeresésére korábban azt közölte: a gimnázium igazgatói posztjára egy pályázó nyújtott be pályázatot, az eljárás jogszerű, érvényes, de eredménytelen volt.

„A jelenlegi igazgató munkájával szemben több szakmai kifogás is felmerült, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését. Ezek közül a legsúlyosabb, hogy az iskolából huszonegy pedagógus indított pert a tankerülettel szemben olyan többletfeladatok kifizetése érdekében, melyekről egyetlen hivatalos feljegyzés sem készült az iskolában, a követelésekkel a tankerület először a keresetlevélben találkozott”

– írta válaszában Török Szabolcs.

Petíciót is indítottak a leváltott igazgató miatt

A szerdai tüntetés résztvevői a gimnázium előtt fognak gyülekezni, majd onnan vonulnak át a tankerületi központba, ahol szeretnék átadni petíciójukat a tankerület-vezetőnek. Az információk szerint Török Szabolcs fogadni fogja őket.

„A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium igazgatójának, Horváth Józsefnek igazgatói pályázata államtitkári döntés alapján nem nyert támogatást.

A pályázat elutasítása indoklás nélkül történt, miközben más pályázó nem volt.

A mindenkori vasváris közösség ezúton fejezi ki megdöbbenését és felháborodását a döntéssel kapcsolatban.

Horváth József a tantestület és a diákság 100%-os támogatását élvezi. Az elmúlt 15 év eredményeinek és iskolánk szellemiségének továbbvitelét

nélküle nem látjuk biztosítva”

– írták a petíciójukban, amelyet >>EZEN A LINKEN<< lehet aláírni.

(Címlapkép: Vasvári Pál Gimnázium/Facebook)