A gyilkosság helyszíne Buda volt, most friss információk érkeztek a bűnesetről.

Gyilkosság történt tavaly áprilisban Budán, a Blikk friss információi szerint egy egykori MDF-es politikus, országgyűlési képviselő felesége az áldozat.

Mint részletezték, a nőt saját lánya öłte meg a II. kerületi ingatlanban. P. Gabriella az elfogása után úgy fogalmazott,

„nagyon mérges lett anyám rám, azért idejöttem és megöłtem. Rám nézett és szemmel vert, azonnal éreztem az ideget”.

Gabriellát örökbe fogadták, a szülők sajátjukként szerették a nőt. A családfő sebész, az értesülések szerint időközben elismert személy lett, a politikába is belekóstolt, a parlamentben négy évet töltött. Az elkövető apja mellett dolgozott, szociális gondozó és ápoló végzettséget szerzett. Élete azonban apránként darabokra hullott, egy idő után már alkalmi munkákból élt, sőt, a hatóság látókörébe került. A lap részletezése szerint rongálás, könnyű testi sértés, zaklatás és súlyos testi sértés miatt is eljárás indult ellene.

A tragédia napján Gabriella felment szülei budai lakásába, ahol az ügyészség szerint pénz miatt megf0jtotta édesanyját. Az elkövető egyik gyermeke eközben a szomszéd szobában volt.

Megszólalt a jogi képviselője

Ügyvédje a Blikknek így nyilatkozott:

„védencem az emberöłést beismerte, ám – ahogy azt az orvosszakértők is megállapították az eljárás során – kóros elmeállapotban szenvedett a elkövetésekor. Vallomása szerint nem pénzügyi hiányosságok vezettek a tragédiához, hanem a gyermekkori sérelmei. A bűncselekmény hátterében az állt, hogy

a démonok és téveszmék megjelenése a tudatában tragikus folyamatot idéztek elő,

aminek eredményeképpen a borzasztó események bekövetkeztek.

Paranoid skizofréniában szenved, az igazságügyi elmeorvos-szakértők és gyógyszerek hatására szemmel láthatóan nagyon szépen gyógyul. Ha elrendelik a kényszergyógykezelését, félévente felülvizsgálják az állapotát. A történteket borzasztóan sajnálja”.

Gabriella a bíróságon is a gyermekkori sérelmekről beszélt. Azt mondta, olyan volt, mintha nem is ő követte volna el a brutális bűntényt,

mintha nem lett volna a saját testében.

„Nagyon sajnálom a történteket. Ha már akkor az idegállapotom jobb lett volna, ez nem történik meg. Csak az volt a baj, hogy az idegeim felmondták a szolgálatot, nem tehetek róla”

– fogalmazott.

(Kiemelt képünk illusztráció)