Megszólalt az eladó, aki megmentette a bántalmazott nő életét

Mutatjuk, életet menthet.

Megszólalt az eladó, aki megmentette a bántalmazott nő életét

Ez az apró kézmozdulat megmenthet egy bántalmazott embert.

Egy mozdulat elég volt ahhoz, hogy egy magyar nő a fizikai bántalmazásoktól sem mentes kapcsolatból meneküljön, hála egy kaposvári bolti eladónak. A szóban forgó pár egy ruhaüzletbe tért be, ám az áldozat az agresszor jelenlétében nem mert segítséget kérni.

A kezével jelelt, az eladó pedig megértette az üzenetet, tárcsázta a rendőrséget.

kézjel, jel, segítség, segélykérés,

A kézjel, amelynek segítségével az áldozat segítséget kért a kaposvári üzletben. Kép forrása: police.hu

A hatóság emberei rövidesen a helyszínre érkeztek, ahol a 23 éves férfit elfogták. Kapcsolati €rőszak gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, valamint a megelőző távoltartásról is intézkedtek – részletezték a police.hu-n.

A történteket a biztonsági kamera rögzítette

(Somogy vármegyei rendőrség/Facebook)

Az eladó most megszólalt, ismerte a kézjelet

Az eladó a TikTok-ról ismerte a kézjelet és amint észrevette, rögtön hívta a rendőrséget. A rendőrök kiérkezéséig a biztonsági kameráról figyelte a férfi mozgását.

„A hölgy és az úr bejöttek a bejáraton az üzletbe, ahol dolgozom. Az úr jött a hölgy mögött. Már a jelzést mutatva jött felém a hölgy, felvéve velem a szemkontaktust. Akkor láttam, hogy ki van sírva a szeme, majd ismét jelezte a kézjellel, hogy bajban van és segítséget kér. Elhaladtak előttem, és egyből rendőrt hívtam”

mondta el az RTL Fókusznak.

Miután a férfi kiment az üzletből, az eladó azonnal szólt a hölgynek, hogy várjon, már úton van a rendőrség. Az összeállításból kiderült, hogy az elkövető szabadlábon védekezhet, de a hölgy már biztonságban van.