Menczer Tamás izomból nekiment Magyar Péternek: „Peti, fifikás gazember vagy te!”

Áll a bál az egykori és a jelenlegi fideszesek között.

Menczer Tamás izomból nekiment Magyar Péternek: „Peti, fifikás gazember vagy te!”

Menczer Tamás vasárnap a közösségi oldalán reagált arra, hogy Magyar Péter vezetése alatt túlárazott szerződések keletkeztek a Diákhitel Központnál.

Gyanús szerződések, személyi összefonódások

Magyar Pétert már az előző héten kritika érte amiatt, hogy a vezetése alatt gyanús szerződések keletkeztek a Diákhitel Központnál, ugyanis az egyik cégnek, a Troia Média Kft.-nek az egyetlen bevételi forrása 2022-ben az volt, hogy leszerződtek a Diákhitel Központtal, majd kiderült, hogy ennek a cégnek a tulajdonosa, Trentin Balázs jelenleg is a Tisza Pártnak dolgozik

Trentin tavasszal és nyáron több alkalommal adott instrukciót a Tisza Párt aktivistáinak, támogatóinak egy zárt Facebook-csoportban az utcai kitelepüléssel vagy a párt kampányvideóinak megosztásával kapcsolatban. Ehhez a céghez hasonlóan a Magyar Péterrel kötött szerződés volt az utolsó komolyabb bevétele az AC Humán Kft.-nek is. Rajtuk kívül a Varius Consulting Kft. és a Mestint Kft. is a Diákhitel Központ érintettje volt.

Hadházy is megszólalt

Hadházy Ákos a témában azt írta a Facebookon:

„Ezek fölött a szerződések fölött lehet szemet hunyni, biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan tesznek így, és megértem őket is, hiszen legitim dilemma ez.

Egyvalamit viszont nem szabadna tenni, mert azt már láttuk, hogy hová vezet: félrenézni akkor, ha a saját oldalunkon kérdések merülnek fel.

Elnézni, megbocsátani: lehet. Elhallgatni és diszkréten FÉLREnézni viszont több mint bűn: hiba lenne. Ezt csinálta ugyanis a rendszerváltás óta minden politikai oldal, és ez vitte az országot ebbe az egészen valószínűtlenül mély válságba.”

Menczer Tamás a közösségi médiában szegezett kérdést a Tisza Párt elnökének

Menczer Tamás most a a Facebook-oldalán reagált a hírre, a következőt írva Magyar Péternek:

„Peti! Mi van a tízmilliókkal, amiket a haveroknak osztogattál a Diákhitel Központ vezetőjeként? Fifikás egy gazember vagy te! Jogászként kitaláltad hogyan adhatsz pénzt, pályázat és közbeszerzés nélkül! Elég bátor vagy ahhoz, hogy elmondd, hány haver kapott még a milliókból?”


.

Más politikusok is kérdéseket tettek fel Magyar Péternek

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, frissen megválasztott fideszes EP-képviselő a Facebook-oldalán írt arról, hogy a Tisza Párt elnöke 22 napja nem jelent meg a brüsszeli munkahelyén.


.